Opel актуализира своя компактен хечбек Corsa. Матричните фарове не само имат нов дизайн, но и са технически подобрени чрез вграждане на 14 (вместо осем) индивидуално управляеми LED елемента.

Вижте как изглежда освежената Corsa >> >> >>

Отзад вече има изпъкнал надпис "Corsa", пренесен от лимитираното издание Corsa 40, пуснато преди почти година.

В зависимост от тапицерията, значките могат да бъдат завършени в черно или матово сребристо. Промените отвън завършват с нова боя Grafik Grey, която може да се комбинира с черен покрив.

Интериорът е с по-малко промени, като има нов опционален 10-инчов инфотейнмънт, захранван от процесор Snapdragon.

Базираният в Рюселсхайм автомобилен производител казва, че смартфоните, свързани към колата чрез Android Auto или Apple CarPlay, могат също да се зареждат безжично по едно и също време. Други подобрения включват преработен дизайн на седалките, актуализиран лост за смяна на скоростите и обновен волан.

Под предния капак на обновената Corsa може да се открие гама от 1,2-литрови мекохибридни двигатели със 100 или 136 конски сил. Те се предлагат с новоразработена автоматична скоростна кутия с двоен съединител.

Ще има и версия без ток с 98 и 128 к.с. Запазен е и атмосферния 1,2-литров агрегат, доставящ мощните 74 к.с.

Най-голямата новост, донесена от фейслифта, е подобрената Corsa Electric, която ще замени Corsa-e.

В базовата си форма субкомпактният хечбек с нулеви емисии продължава да предлага 136 конски сили и 357 километра пробег по WLTP. Занапред Opel ще предложи и по-мощен вариант със 156 к.с. и 260 Нм въртящ момент и 402 километра пробег. Той използва същата настройка като ревизирания Peugeot e-208.

Първите доставки до клиентите ще бъдат извършени през четвъртото тримесечие на 2023 г.