Японската компания Toyota представи за първи път в Европа своят бъдещ модел Sport Crossover Concept. Концептуалният модел беше разкрит на форума Kenshiki на Toyota в Брюксел и показва елегантен авиационен силует с отличителни линии на фастбек, които ще го превърнат в дизайнерска икона за специализираната гама електрически превозни средства с батерии на компанията.

Вижте как изглежда бъдещият спортен кросоувър на Toyota  >>  >>  >>

Той ще предостави атрактивно предложение за клиентите на електрически автомобили за първи път и стилна алтернатива на SUV. Новият модел предлага максимален комфорт, съчетан с практичността на хечбек с пет врати, голям багажник и много пространство за краката отзад. Прототипът предвещава нов сериен електрически модел, който ще се присъедини към електрифицираната гама на марката до 2025 г. Очаква се новият електрически спортен кросоувър да бъде въведен на европейския пазар през 2025 г.

Снимка: Toyota

Концептуалният спортен кросоувър беше представен за първи път на автосалона в Шанхай през април тази година. Той е разработен както за китайския, така и за европейския пазар от BYD Toyota EV Technology - съвместно предприятие, създадено в Китай от Toyota и BYD.

Чрез своята многостранна стратегия, Toyota предвижда бъдеще, в което въглеродната неутралност се постига чрез практическото въвеждане на портфолио от продукти с модерни технологии за алтернативно гориво и задвижване с нулеви емисии.

В Европа Toyota планира да представи шест специални електрически модела до 2026 г. Разнообразното портфолио от електрифицирани продукти ще помогне на Toyota Motor Европа да постигне целта си да предлага само електрифицирани превозни средства до 2035 г. и да постигне пълна въглеродна неутралност до 2040 г.