Точно в 12 часа на 20 юни 2024 г. ще бъде дадено началото на 12-ото издание на Премиум Рали София - Свети Влас. Традиционно автомобилите тръгват от Марина Диневи в Свети Влас, за да се впуснат в 6-дневно приключение по специално избран маршрут. Звездата на родната сцена Мария ще участва в тазгодишното издание. Атрактивните возила с техните екипажи ще посетят Свети Влас - Варна - Букурещ - писта "МоторПарк" Румъния - Сибиу - Трансфагарашан и Трансалпина, а от веригата бензиностанции Петрол ще се погрижат да има достатъчно гориво, което да захрани хилядите конски сили.

Няколко броя от редките Porsche 911 GT3 RS, Ferrari, Rolls Royce, топ моделите на Audi, BMW и Mercedes-Benz с различни модификации на двигателите, ще стартират от яхтеното пристанище Марина Диневи. Всички фенове ще могат да видят на живо само на място интересни експонати на Lamborghini, както и много Porsche 992 Turbo S, които са се доказали в спортната част на Ралито. От 7CARS ще покажат част от своите топ автомобили именно на Събитията с публика в България. Flair Sport също са част от тазгодишното издание и са подготвили интересни подаръци за участниците и публиката. Какво може да спечелите, ще разберете на място.

След старта от Свети Влас участниците ще запалят гуми за драг, на който ще съберат първите си точки, необходими за крайното класиране в Събитието. В края на пълния с адреналин ден всички автомобили продължават към курортния комплекс Св. Константин и Елена.

На 21 юни на обяд ресторант "Happy Bar & Grill" на Морска гара Варна ще бъде домакин на Премиум Рали София - Свети Влас. Всички жители и гости на черноморската ни столица ще могат да чуят рев на двигатели със стотици конски сили под капака и да се насладят на гледката на десетките мощни возила. Автомобилите ще очакват феновете на големите двигатели точно пред ресторант "Happy Bar & Grill", които са ексклузивен партньор в Сезон 2024 на Премиум Рали София - Свети Влас. Семейната верига ресторанти ще добави още повече усмивки и добро настроение към Събитието.

На място всички желаещи ще могат да се потопят в изпълненото с адреналин приключение на Сезона 2024. Red Zone VR Racing Lounge са подготвили симулатори, на които феновете ще могат да карат по маршрута на събитието, а именно писта "МоторПарк" в Румъния, както и проходите Трансфагарашан и Трансалпина.

В ранния следобед участниците ще се отправят към Букурещ. По маршрута ще има специално обособено трасе в Община Белослав, на което навигаторите ще имат водеща роля в изпитанието "Точна Езда".

След пристигането в Румъния всички отбори ги очаква много адреналин и възможност да изпитат шофьорските си умения на писта "МоторПарк". Затворена само за участниците в Ралито, всеки ще може да направи неограничен брой обиколки, като точки ще се дадат на най-бързите за деня.

На 23 юни 2024 г. по обяд Премиум Рали София - Свети Влас се събира в сърцето на Букурещ пред InterContinental Athenee Palace. Небезизвестният "хот спот" е сборен пункт за всички суперкар събития в Букурещ. Тазгодишното издание на Премиум Рали София - Свети Влас ще бъде Happy, а присъстващите ги очакват специални изненади и много забавление по случай откриването на първия им ресторант в града "Happy Bucharest Restaurant la AFI Cotroceni". Организаторите на Премиум Рали София - Свети Влас загатват за появата на световно известни лица - кои са те, може да видите на място или да следите в социалните мрежи на Ралито Фейсбук и Инстаграм.

Последната спирка от маршрута на ралито е град Сибиу. Точно там участниците ще изпитат умението за шофиране по планински терен. Очакват ги световноизвестните проходи Трансфагарашан и Трансалпина. За първи път в историята за издание със суперколи проходът Трансфагарашан ще бъде затворен само за участниците в Премиум Рали София - Свети Влас. Отборите във формата ще вдигнат нивата на адреналин с каране на изгрев слънце по най-красивия път в Европа, както го оценяват Top Gear. Това преживяване е уникално по рода си и ще остави следа у всички.

Сезон 2024 на Премиум Рали София - Свети Влас се реализира с медийната подкрепа на Dir.bg и Авто.dir.bg!