Остава малко повече от седмица преди премиерата на четвъртото поколение на Skoda Superb, но едва сега Skoda Auto пусна първите екстериорни скици на своя изцяло нов флагман. Дизайнът му включва елементи от новия дизайнерски език, наречен Modern Solid, а ключовите характеристики включват модернизирани LED матрични фарове и задни LED светлини с кристални елементи. Световната премиера ще се състои на 2 ноември в чешката столица Прага.

"Superb традиционно оформя дизайнерския език на Skoda и четвъртото поколение на модела ще продължи да прави точно това - външният му вид се характеризира с остро очертани линии, ясно дефинирани и динамични пропорции и модерен скулптурен и кристален стил", сподели Оливер Щефани, ръководител на дизайна на Skoda.

Снимка: Skoda

Скиците на екстериора показват първите характеристики на новия дизайнерски език Modern Solid. По този начин те подчертават стремежа на Skoda Auto за развитие на своята философия за дизайн, като в същото време остават верни на прочутите ценности на марката като практичност и простор.

Още по-дългото и по-високо четвърто поколение на Skoda Superb се предлага с подобрени аеродинамични характеристики и множество акценти. Освен всичко друго, фаровете са станали по-остри и кристални, пространството за главата и багажното отделение са нараснали значително.

Снимка: Skoda

В средата на август Skoda разпространи и първите реални изображения на интериора на новия Superb, който се отличава с изцяло нова конфигурация на таблото с нов 10-инчов дигитален кокпит, 13-инчов сензорен дисплей на мултимедийна система и 10-инчов проекционен екран.

Новият Superb ще бъде наличен в две версии на каросерията - хечбек и комби. От Skoda вече обявиха, че за първи път новият модел ще се предлага със задвижване от хибридни агрегати, както самозареждащи се, така и зареждащи в контакта (PHEV). Новият Superb ще се предлага също така и с гама от бензинови и дизелови двигатели.

Снимка: Skoda