Opel Corsa Electric беше обявен за "Електромобил на 2024 година" в Нидерландия от Асоциацията на бизнес водачите в така наречената категория "Среден сегмент". Вечният бестселър от Рюселсхайм впечатли журито с обхвата си до 405 км според WLTP, скоростта на зареждане и ниската консумация на енергия. Освен това за тази отлична оценка допринесоха продължаващият успех в продажбите и популярността на Corsa Electric в Нидерландия.

Наградата "Електромобил на 2024 година" се провежда от Асоциацията на бизнес водачите в Нидерландия вече 6 години. Журито включва експерти по темата от "Лизингов план", автомобилното издание AutoWeek и доставчика на решения за зареждане Eneco eMobility.

Снимка: Opel

Номинираните автомобили са разделени в три категории - среден сегмент, висок сегмент и най-висок сегмент. Освен това има награда "Обещание на годината", която се присъжда на обещаващ електрически автомобил, който току-що е навлязъл на пазара или скоро ще бъде представен скоро. Номинираните модели се оценяват въз основа на различни критерии, включително обхват, скорост на зареждане, характеристики на шофиране, тегло на теглене, лекота на използване, лизингова цена и наличност.

Наградата "Електромобил на 2024 година" в Нидерландия е последната в постоянно нарастващия списък от отличия за малкия автомобил от Рюселсхайм. Само миналата година новата Opel Corsa спечели множество награди. Беше оценена като най-добре изглеждащият автомобил в своя сегмент от повече от 14 500 читатели на германското издание Auto motor und sport, които гласуваха за Corsa като "Най-добрият нов дизайн на 2023 година".

Снимка: Opel

Новата Corsa също отбеляза силен резултат в Обединеното кралство. Там моделът спечели титлата "Най-добър малък автомобил на годината", както и "Най-добър фирмен автомобил" и "Най-добър употребяван малък автомобил". Последната награда в Нидерландия е още едно доказателство за продължаващата популярност на Opel Corsa.

Според официални данни, публикувани от Германската федерална служба за автомобилен трафик, Corsa е най-продаваният автомобил в В-сегмента в страната за трета поредна година през 2023 г. Общо новите регистрации от почти 54 000 гарантират, че малката кола от Рюселсхайм заема първо място в своя сегмент. Това представлява увеличение от около 7% в сравнение с 2022 г. и също така означава, че регистрациите на Corsa са достигнали най-високото си ниво от 2016 г. Всяка четвърта регистрирана нова Corsa е била електрическата Corsa Electric с батерии.

Снимка: Opel

В Обединеното кралство Vauxhall Corsa остава също толкова популярен, а освен това стана най-продаваният малък модел за трета поредна година, според данните за регистрация на нови автомобили за 2023 г., публикувани от Обществото на производителите и търговците на автомобили.

С общо 40 816 продадени бройки, Corsa не само доказа, че е най-популярният малък автомобил на пазара през 2023 г., но също така беше третият най-продаван автомобил в страната като цяло. Той изпревари втория най-продаван модел в сегмента на малките коли с 55,5% или с 14 568 коли.

От премиерата си през 1982 г. над 14,5 милиона бройки от Corsa са продадени по целия свят. Миналата година Opel пусна текущото издание на бестселъра - с характерното лице на марката Opel Vizor, интуитивен дизайн на кокпита, нови интелигентни матрични LED-светлини и множество други технологии.