Новият Opel Corsa спечели наградата за "Най-добър нов дизайн на 2023 г." с вота на повече от 14 500 читатели на германското автомобилно издание Auto motor und sport, които гласуваха за новия модел в категорията на малките автомобили. Новият Opel Corsa завоюва наградата за дизайн Autonis с мнозинство от 53,7% от гласовете в категорията "Малък автомобил".

Комбинацията от най-съвременни технологии и дързък дизайн убеди читателите на изданието Auto motor und sport в предимствата на новия Opel Corsa. За 18-и път те гласуваха онлайн и избраха своите фаворити в автомобилния дизайн сред 105 нови модела в 11 класа.

Снимка: Opel

С новия си външен вид с характерната предна част на марката Opel Vizor и напълно дигитален кокпит, новият Opel Corsa е най-добре изглеждащият в своя пазарен сегмент. Марката Opel печели таза награда за втори пореден път, тъй като през миналата година Opel Rocks Electric спечели наградата в категорията "Мини автомобил" с подобен убедителен резултат.

"Новият Opel Corsa е с дързък дизайн и изчистен от излишни детайли на интериора и екстериора, съчетаващ функционалност и удоволствие от шофирането, като предизвиква емоции. Моделът е с напълно електрическо задвижване и дава голям тласък на нашата офанзива за електрификация. Ние в Opel сме много щастливи от гласуването на читателите", заяви Харалд Хампрехт, вицепрезидент по комуникации на Opel, който прие наградата от Йенс Драле, ръководител на тестовете и технологиите в престижното автомобилно издание Auto motor und sport, по време на церемонията по награждаването в Щутгарт.

Снимка: Opel

Новият Opel Corsa наскоро отбеляза световната си премиера на автомобилното изложение IAA Mobility в Мюнхен и направи силно впечатление на посетителите с дръзкия си дизайн. Новият електрически Opel Corsa Electric се предлага в две нива на мощност със 136 к.с. и автономен пробег до 354 км, както и със 156 к.с. и до 402 км шофиране без вредни емисии според WLTP.

Снимка: Opel

Дизайнерите от Рюселсхайм са направили бестселъра на малките коли да изглежда още по-оригинален и модерен. Новият Opel Corsa има характерната предна част за всички нови модели на Opel, наречена Vizor. Черният Vizor интегрира решетката, LED фаровете отстрани и логото на Opel в центъра в един общ визуален елемент.

В профила на Corsa изрязаната C-колона създава впечатлението за динамичен и спортен изглед на автомобила. Наименованието на модела Corsa е разположено уверено в центъра на капака на багажника. Интериорът гарантира приятна и модерна атмосфера. Визуален и технически акцент е опционалният напълно дигитален кокпит с нова информационно-развлекателна система.

Снимка: Opel