Opel Corsa е най-продаваният автомобил в В-сегмента за трета поредна година в родината си Германия. Според официални данни, публикувани от Федералната служба за автомобилен трафик (KBA), Opel Corsa успешно защити титлата си на най-популярният малък автомобил.

Общо новите регистрации, възлизащи на почти 54 000 броя гарантират, че малката кола от Рюселсхайм заема първото място в своя сегмент. Това представлява увеличение от около 7% в сравнение с 2022 г. и също така, че регистрациите на Corsa са достигнали най-високото си ниво след рекордните от 2016 г. Според предварителните вътрешни резултати всяка четвърта нова Corsa е електрическа Corsa Electric.

Снимка: Opel

Във Великобритания същият автомобил, който там се казва Vauxhall Corsa, остава също толкова популярен и е най-продаваният малък модел за трета поредна година, според данните за регистрация на нови автомобили за 2023 г., публикувани от Обществото на производителите и търговците на автомобили (SMMT).

С общо 40 816 продадени бройки, Corsa не само доказа, че е най-популярната градска кола на пазара през 2023 г., но също така е третият най-продаван автомобил в страната като цяло, като изпреварва втория най-продаван модел в сегмента с 55,5% (14 568 коли).

От премиерата си през 1982 г. над 14,5 милиона автомобила Opel Corsa са продадени по целия свят. Миналата година Opel пусна новото издание на бестселъра - носещ отличителното лице на марката - Vizor, новите интелигентни LED матрични светлини и интуитивен дизайн на кокпита, както и множество други високи технологии.

Снимка: Opel

"Corsa продължава да е водеща в B-сегмента и представлява важна основа за броя продажби и регистрации на автомобили в Германия. Това показва, че в тези времена на трансформация, имаме правилния подход към нашите клиенти и отговаряме на техните изисквания и предпочитания с нашите модели Corsa и Corsa Electric. Тази година ще продължим посоката си към преобразуването ни в чисто електрическа марка, като ще предложим поне един електрически модел във всяка автомобилна линия. Наследникът на Crossland и новият Grandland също ще се предлагат с чисто електрическо задвижване", заяви Патрик Дингер, ръководител на Opel в Германия.