След като вече видяхме новото MINI Countryman в новата му електрическа версия и като спортен вариант John Cooper Works, сега MINI разкри повече подробности за версията Countryman S All4, която ще стане най-масовият вариант в гамата на модела. Този всестранен талант е пъргав и маневрен в града, комфортен при дълги пътувания и подходящ и за шофиране извън асфалтовите пътища.

Вижте новото MINI Countryman S All4  >>  >>  >>

Новият дизайн на MINI Countryman впечатлява с особено ясната си естетика. Отпред автомобилът изглежда подреден, като визията е подчинена на изпънатата форма на предния капак и новата осмоъгълна решетка. Новите LED фарове допълват уникалния дизайн чрез индивидуалните светлинни подписи.

Снимка: MINI

Типичните за MINI детайли са късите надвеси, контрастният покрив и елегантните контури. Широката и изправена стойка на новото MINI Countryman подчертава неговото присъствие и солидния му офроуд характер. Вертикалните задни светлини обгръщат силуета на задната част, благодарение на което новият кросоувър на MINI изглежда особено изправен и спортен.

Редуцираният дизайн може да бъде допълнен по различен начин в екстериора и интериора с четирите различни оформления - Essential, Classic, Favoured и John Cooper Works. Така например с особено експресивните си детайли подчертава индивидуалния характер на MINI Countryman S All4.

Снимка: MINI

Комбиниран с елегантния цвят "Топящо се сребро" и 21-инчовите джанти с дизайн 950 Rallye със спици като опция, приключенският модел прави впечатление на особено стабилен и висококачествен. За новото MINI Countryman се предлагат алуминиеви джанти с различен дизайн и размери от 17 до 21 инча.

В интериора на новото MINI Countryman S All4 арматурното табло е покрито с двуцветен текстил и създава особено уютно усещане за простор. Панорамният стъклен покрив внася повече светлина в интериора, а комфортните седалки осигуряват сигурна и удобна позиция за тялото. Един от акцентите на новото MINI Countryman са различните режими на изживяване.

Снимка: BMW Group

Всеки режим има собствен дизайн и собствено вътрешно осветление. С една единствена команда изцяло се променя визията и атмосферата в интериора. При това различните режими подчертават различните аспекти на гъвкавия приключенски модел. Новите звуци при шофиране създават уникална атмосфера, която особено емоционално подпомага индивидуалните настройки чрез специално композирани звуци.

В кокпита на новото MINI Countryman фокусът е поставен върху кръглия OLED дисплей с висока разделителна способност. Комбинираният уред е с диаметър от 240 мм и стъклена повърхност. За удобно управление на мултимедийната система и асистиращите системи той е още по-близо до водача и пътника до него. Благодарение на новата операционна система MINI OS 9, всички системи могат да бъдат управлявани интуитивно чрез докосване или чрез гласовия асистент.

Снимка: BMW Group

Новото MINI Countryman S All4 гарантира типичната за марката радост от шофирането по всякакви терени. Най-големият модел на MINI съчетава гъвкавите възможности на кросоувър с интелигентно задвижване на четирите колела. Новото MINI Countryman S All4 предлага значително повече място в салона. Благодарение на разделената в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка, багажникът предлага гъвкави възможности за транспортиране. Вместимостта му е от 450 до 1450 литра при сгъната задна седалка и може да се транспортират и обемисти предмети.

Снимка: BMW Group

Новото MINI Countryman S All4 се задвижва от хибриден 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с интегрирана 48-волтова литиево-йонна батерия и предлага мощност от 218 к.с., като развива въртящ момент от 360 Нм. Хибридният агрегат подпомага динамиката на автомобила при ниски обороти и осигурява временен Boost от 19 к.с.

Благодарение на оптимизирания коефициент на въздушно съпротивление от 0,26, новото MINI Countryman S All4 постига рекорд в сегмента на кросоувърите и осезаемо понижение на разхода на гориво. Комбинираният разход на гориво според стандарта WLTP варира между 6,8 и 7,4 л/100 км.

Снимка: MINI

Системата за задвижване на четирите колела All4 осигурява осезаемо повишение на сцеплението, сигурността и стабилността в завоите. Благодарение на бързото и прецизно електронно управление, мощността се разпределя между предните и задните колела при всякакви пътни и метеорологични условия. Леко разширената следа и удълженото междуосие са основата за великолепна динамика на управлението и повишават комфорта.

За още по-голяма радост от шофирането на всякакви терени, за новото MINI Countryman се предлагат нови комбинации от джанти и гуми. Директното кормилно управление и комбинацията между предното окачване McPherson и многораменна конструкция на задната ос гарантират типичното за MINI усещане за управление на картинг. Окачването може да бъде настроено балансирано комфортно или особено спортно. Като опция се предлага снижено с 15 мм адаптивно окачване със селективни амортисьори.

Снимка: MINI

Иновативните асистиращи системи и частично автоматизираното второ ниво на шофиране, както и всеобхватните дигитални функции подпомагат водача. Новост при MINI Countryman е и възможността за частично автоматизирано шофиране по многолентови пътища.

Благодарение на това при скорости до 60 км/ч водачът може да отмести ръцете си от волана, ако при това продължи внимателно да следи ситуацията на пътя и винаги е готов да се намеси. При смяна на лентите го подпомага асистентът за автомагистрали, който по пътя към отбивката разпознава необходимите пролуки в трафика. След това той осигурява оптималната скорост на автомобила и автоматично извършва смяната на лентата.