Измина повече от година от дебюта на второто поколение на купето Maserati GranTurismo в България. Още тогава стана ясно, че компанията ще предложи и открита версия на модела. И ето че сега Maserati представя новото GranCabrio в бензиновата версия Trofeo. Най-новото творение на Тризъбеца е посветено на ентусиастите на шофиране, които изискват най-високите нива на комфорт и стил. GranCabrio е нова и също толкова елегантна отворена версия на купето GranTurismo.

Вижте как изглежда новото Maserati GranCabrio  >>  >>  >>

Най-новият модел на Maserati е луксозен автомобил, който в новия си открит вариант подобрява стилистичните детайли и фините материали, с които марката е известна. Кабриолетът е създаден за да подобри допълнително едно пътуване в името на най-обгръщащото удоволствие от шофирането, в пълна хармония и сливане с панорамата и духа на пътуване, типично за клиента на GranCabrio.

Снимка: Maserati

Елегантността на Maserati GranCabrio може да се долови и оцени още повече от екстериора, когато мекият покрив е отворен и ревът на двигателя е всеобхватен. Външният дизайн на версията Trofeo включват характерни предни въздухозаборници и облицовки на праговете на вратите. Вниманието към дизайна и страстта към ексклузивните детайли не намаляват динамиката и забавлението.

Основната разлика от купето GranTurismo е електрическият сгъваем текстилен покрив. Покривът е изработен от плат, за да заема възможно най-малко място, когато се съхранява автоматично в багажното пространство, където се прибира за 14 секунди дори при движение със скорост до 50 км/ч. Мекият текстилен покрив се предлага по избор в пет цвята - черен, син, сив, бежов и червен, а големият капак на отделението му забележимо измества отвора на багажника.

Снимка: Maserati

Кабриолетът гарантира достатъчно пространство и за четирима пътници, като на втория ред могат да се настанят двама възрастни пътници. Новото Maserati GranCabrio е идеален автомобил за пътуване сам или с компания с вятър в косите, наслаждавайки се на всички емоции от едно невероятно шофиране с най-автентичния италиански стил.

Технологията е отличителен белег и разрушителен елемент, който се превръща в най-добрите информационно-развлекателни услуги за подпомагане на водача, за да се гарантира безопасност и забавление зад волана на автомобил, който не допуска компромиси. Новото Maserati GranCabrio е идеалният съучастник за безкрайни пътувания, белязани от оптимален баланс между естетичен подход и ненатрапчива функционалност.

Снимка: Maserati

Откритото Maserati GranCabrio е оборудвано със специални предни седалки с отопляема зона на врата, която има три нива на интензивност. Освен това може да се монтира ветробран, който може да се използва при двама пътници и да се сгъва ръчно. Когато горната част е отворена, намалява образуването на турбуленция в купето и дава възможност да се насладите на най-доброто от аеродинамиката на автомобила.

Интериорът на кабриолета следва вътрешното пространство на купето с три екрана на предния панел - за 12,2-инчов приборен панел, 12,3-инчов сензорен екран на мултимедийна система и 8,8-инчов екран на климатроника. Предлага се опционална 1060-ватова аудиосистема Sonus Faber с 16 високоговорителя.

Снимка: Maserati

Дебютната версия на Maserati GranCabrio Trofeo е оборудвана с 3,0-литров V-образен 6-цилиндров битурбо бензинов двигател от серията Nettuno с мощност 542 к.с. и 650 Нм въртящ момент, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF и задвижване на всички колела с електронно контролиран заден диференциал. Кабриолетът Trofeo ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди, а максималната скорост е 316 км/ч.

На борда на Maserati GranCabrio Trofeo изключителната производителност на двигателя Nettuno - най-мощният създаван някога за Maserati GranTurismo, отново е комбинирана с истински, оптимален комфорт за пътуване на дълги разстояния. Сега той е подсилен за шофиране на открито, за да се възползвате максимално от красотата на пътуването и уникалните характеристики на автомобил, който е изключителен от всички гледни точки.

Снимка: Maserati

Новият кабриолет Maserati GranCabrio Trofeo ще бъде пуснато в продажба през лятото. По-късно гамата на GranCabrio трябва да бъде допълнена от версията Modena с 490 к.с. и 600 Нм, както и електрическия вариант Folgore с три електромотора.