Като пионер и създател на оригиналния кросоувър преди 17 години, и все още лидер в сегмента в Европа, Nissan Qashqai отново отиде там, където другите се страхуват да стъпят. Новият Nissan Qashqai, който ще дебютира на пазарите в края на септември, счупи световния рекорд за най-висок скок на кола с бънджи. Дръзкото постижение на Nissan Qashqai е новият световен рекорд за най-висок бънджи скок с кола. Кросоувърът беше поставен на кош с височина 65 метра и се гмурна надолу с професионален каскадьор на борда.

Вижте снимки от скока в бънджи на новия Nissan Qashqai   >>  >>  >>

Този бънджи скок беше извършен пред журито на Световните рекорди на Гинес, което потвърди постижението като нов световен рекорд. Скокът беше извършен в района на Париж от персонала на Nissan Франция, в сътрудничество с неговите агенции FUSE и Nissan United, както и техническите екипи на BBC. Това грандиозно предизвикателство беше разкрито в най-гледаното време през миналата неделя по френския телевизионен канал TF1 от Денис Броняр, френски телевизионен водещ и посланик на марката Nissan.

Скоро обновеният Nissan Qashqai ще се продава в цяла Европа със смел нов външен вид, допълнен от обстойно ревизиран интериор. Освен това, новият Qashqai вече е оборудван с вграден Google, което позволява на водачите да се свързват безпроблемно с Google Maps, Google Voice Assistant и да изтеглят приложения от Google Play store.

"Това е вид дръзко и следователно неистово важно предизвикателство, което обичаме в Nissan. Марката винаги е показвала способността си да прави иновации и да разклаща навиците си с дързост и понякога дори наглост", обясни Жером Биге, маркетинг директор на Nissan Франция.