Германската компания Mercedes-Benz обнови вановете от среден клас за следващата година. Цялата гама, включваща моделите V-класа, V-класа Marco Polo и Vito, както и електрическите e-Vito и EQV, получиха модернизации отвън и отвътре, за да останат конкурентоспособни в този сегмент.

В зависимост от нивото на оборудване, някои от вановете вече имат трилъчевата звезда в цялата решетка, следвайки последните тенденции, наложени от новата E-класа.

Mercedes-Benz V-класа Exclusive

Снимка: Mercedes

Решетката вече има осветен LED контур при V-класата, V-класата Marco Polo и EQV, докато луксозният модел V-класа Exclusive за първи път получава класическа изправена емблема на предния капак.

Вижте галерията със снимки на семейството на V-класата  >> >> >>

Новите матрични LED фарове се предлагат стандартно или като опция, докато задните LED светлини са обновени със затъмнен контур. При моделите V-класа или EQV ще получите хромирана лайстна с надпис над нея Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz EQV

Снимка: Mercedes

Промените отвън завършват с пет нови цвята на каросерията и няколко вида нови алуминиеви джанти с размери 17, 18 и 19 инча.

Поглеждайки вътре, виждаме че всички ванове от гамата на V-класата са получили най-новата информационно-развлекателна система MBUX.

При лекотоварните Vito и eVito вече има 5,5-инчов цветен инструментален панел и 10,25-инчов сензорен екран, докато V-класата, V-класата Marco Polo и EQV разполагат с два 12,3-инчови дисплея.

Снимка: Mercedes

Актуализираната централна конзола може да бъде оборудвана като опция с подложка за безжично зареждане. Има и нови удобства като отопляем волан, стартиране без ключ, цветно осветление в 64 нюанса и затъмнено задно осветление за през нощта.

В бъдеще Mercedes-Benz ще монтира на V-класата и EQV лява плъзгаща се врата като стандарт, докато електрическата ръчна спирачка също е стандартна за всички версии, оборудвани с автоматична скоростна кутия.

Снимка: Mercedes

Активният спирачен асистент вече работи и на кръстовище, а като опция можете да поръчате адаптивни LED фарове с 84 индивидуално регулируеми светодиода.

Вановете от семейството на V-класата получават обновен пакет за паркиране с 360-градусов обзор от камери от всички страни и асистент за маневриране на ремаркето за моделите, оборудвани с теглич за ремарке и автоматична скоростна кутия.

Германската марка за луксозни автомобили описва обновените ванове като междинна стъпка по пътя към пълната електрификация. Според плановете на Mercedes-Benz, електромобилите ще бъдат повече от половината от общите продажби на марката до края на десетилетието.

Mercedes-Benz V-класа Marco Polo

Снимка: Mercedes