Спортното подразделение Mercedes-AMG представи специално издание, наречено SL 63 Golden Coast. Ексклузивното ограничено издание от 100 открити автомобила е базирано на SL 63 4Matic+, задвижван от 4,0-литров V8 битурбо бензинов двигател с мощност 585 к.с., максимален въртящ момент от 800 Нм и напълно променливо задвижване на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди. Откритият модел е проектиран от Mercedes Manufaktur, подразделението за персонализация на автомобили на Mercedes-Benz.

Лимитираното издание на роудстъра SL 63 Golden Coast се отличава със златист цвят "Калахари" на каросерията и златисти акценти отвън и отвътре. Вътрешната облицовка в този изискан нюанс съответства на външния цвят. Матово черните 21-инчови AMG ковани джанти имат дизайн с 10 двойни спици и предлагат фин цветен контраст, като джантите и капачките на главините са завършени в същия златист цвят "Калахари".

Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast

Снимка: Mercedes

Черните спирачни апарати с бели лога AMG допълнително подчертават специалния статус на автомобила. Богатото стандартно оборудване включва черен AMG пакет за екстериора и AMG аеродинамичен пакет. В черен ярък гланц са оцветени предният сплитер, отворите на предните калници, корпусите на външните огледала, страничните прагове и инкрустациите на задния праг.

Освен това с черен хром са покрити двойните ауспухови тръби на изпускателната система, перките на решетката, емблемата на модела и звездата на Mercedes отзад. Аеродинамичният пакет включва допълнителни решетки на арките на калниците и въздухозаборници в предната престилка, допълнителни решетки на страничните изпускателни отвори за въздух в задната престилка и панел на дифузьора. Всички елементи са боядисани в черен гланц.

Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast

Снимка: Mercedes

Стандартните седалки AMG Performance са тапицирани с черна кожа Nappa с елегантни диамантени ромбове и златни шевове. Функцията за отопление и охлаждане на седалките осигуряват допълнителен комфорт при дълги пътувания. Воланът AMG Performance е облечен в кожа Nappa и също е индивидуализиран със златни шевове.

Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast

Снимка: Mercedes

Това важи и за стелките с дълбок косъм с логото на AMG, черни кожени кантове и златни шевове. Декоративният елемент на облегалката на предната седалка също е боядисан в златист цвят "Калахари". Всичките 100 роудстъра носят ексклузивната емблема Manufaktur Golden Coast на централната конзола в интериора.

Mercedes-AMG SL 63 Manufaktur Golden Coast

Снимка: Mercedes