Това съобщава Autocar, като се позовава на един от изпълнителните директори на компанията Ник Колинс, предава Automedia.

Топ-мениджърът не потвърди директно пускането на пикап, но припомни, по-ранно изявление на JLR. В него се казва, че "Defender ще се превърне в цяло семейство автомобили, което ще включва модели от най-различни сегменти".

"Със сигурност наблюдаваме този клас автомобили (пикапите) и сме отворени за всякакви нови проекти", беше коментарът на Колинс, с който той не отрече твърдението на британските ни колеги.

Според информацията на изданието, в момента маркетолозите на британския производител проучват, дали подобен модел би се радвал на търсене от страна на клиентите. Ако проектът наистина бъде осъществен, товарният модел ще се продава не само в САЩ и в Европа, но и в Южна Америка и Африка.

Заради това, бъдещият пикап Defender ще получи както бензинови, така и дизелови двигатели, като те ще бъдат взаимствани от стандартния всъдеход. В основата на новата версия ще бъде Defender 110, като товарното отделение ще получи и хардтоп.