Компанията Hyundai Motor продължава своята печеливша серия на "Световните автомобилни награди" с IONIQ 5 N, обявен за World Performance Car (Световна кола с висока производителност) за 2024 година. Това е четвъртата голяма победа на гамата Hyundai IONIQ 5 на "Световните автомобилни награди" през последните три години. Настоящата победа затвърждава позицията на Hyundai IONIQ 5 N като лидер на пазара, тъй като той продължава да изпреварва съперниците си сред електрическите автомобили с иновативната си високопроизводителна технология.

Победителите в тазгодишния конкурс за "Световните автомобилни награди" бяха обявени на церемония по време на международното автомобилно изложение в Ню Йорк през 2024 г. Многобройните номинации на Hyundai Motor отразяват растящия авторитет на марката на глобалната сцена и надграждат успеха на "Световните автомобилни награди" досега. Моделите на Hyundai IONIQ 5 и IONIQ 6 постигнаха тройни победи през 2022 и 2023 г. в категориите "Световен автомобил", "Световен електрически автомобил" и "Световен автомобилен дизайн".

Снимка: Hyundai

"Много сме развълнувани, за нас е чест да получим престижната награда World Performance Car за нашия IONIQ 5 N", каза Джей Хун Чанг, президент и главен изпълнителен директор на компанията Hyundai Motor. "Това признание е доказателство за ангажимента на Hyundai да разшири границите на електрическото представяне и иновациите. Наистина е радостно да видим нашите усилия възнаградени с общо седем титли на конкурса World Car Awards през последните три години. Горди сме да продължим нашата печеливша серия и да затвърдим позицията на Hyundai като лидер в глобалната индустрия на електрическите автомобили", допълни Джей Хун Чанг.

Снимка: Hyundai

"От името на целия екип на спортното N-подразделение на марката, е много приятно да получа това заслужено признание от престижното жури на "Световните автомобилни награди", каза Хосе Муньос, президент и глобален оперативен директор на Hyundai Motor. "Посвещаваме тази невероятна награда на нашите страстни клиенти, които ценят спортните автомобили и обещаваме да продължим да доставяме коли, които вълнуват и вдъхновяват. Ние сме развълнувани да поведем отговорността в тази нова ера на електрически превозни средства и се ангажираме непрекъснато да предизвикваме границите на инженерните възможности за интелигентна мобилност", допълни Хосе Муньос.

Снимка: Hyundai

Hyundai IONIQ 5 N беше представен през юли 2023 г. като първият електромобил на спортното подразделение Hyundai N. Моделът представлява нов сегмент от високопроизводителни електрически автомобили, фокусирани върху водача, чрез нови технологии и подобрени възможности за състезателна писта, подчертавайки първата стъпка в стратегията на N за електрификация. Той съчетава стандартната електрическа глобална модулна платформа E-GMP на IONIQ 5 с технологиите на N, създадени в моторните спортове и използва опита на N от електрифицираните модели за да увеличи максимално високопроизводителните възможности на този електромобил. IONIQ 5 N е оценен от медиите като "революционен", "променящ играта" и "еталон" за високопроизводителни електромобили. IONIQ 5 N също спечели наградата за автомобил на годината за 2023 г. на Top Gear и постави рекорд като записа най-бързото време за обиколка на електрически кросоувър на пистата "Нюрбургринг" от германската медия Sport Auto.

Новият Hyundai IONIQ 5 N вече може да бъде видян и поръчан в дилърствата на "Индустриал Комерс", официален дистрибутор на Hyundai за България.

Снимка: Hyundai