Британската компания Aston Martin с гордост представя новия кабриолет DB12 Volante. Новият открит модел съчетава впечатляващото представяне и управление на Super Tourer с неустоимата тръпка за сетивата от шофирането със свален покрив.

Новият Aston Martin DB12 Volante дефинира нов клас автомобили с несравнима елегантност и спортен характер, и е най-новият модел, който продължава прочутата традиция на Aston Martin да произвежда спортни кабриолети.

Вижте как изглежда новият Aston Martin DB12 Volante  >>  >>  >>

Вечните качества като стил и майсторство са пресъздадени с напреднали технологии и най-модерно инженерство, докато изживяването при шофиране е усъвършенствано до възможно най-високо ниво с изтънченото си качество.

Снимка: Aston Martin

Новият Aston Martin DB12 Volante е рядък и истински спортен кабриолет във всяко едно отношение. Това е автомобил, който предизвиква предубежденията и намира ново поколение клиенти на марката.

Новият Aston Martin DB12 Volante може да се похвали с елегантен дизайн, с водеща в класа мощност и производителност, и с динамика на чистокръвен спортен автомобил, който поставя нов стандарт за шофиране с отворен покрив.

Снимка: Aston Martin

Новият Aston Martin DB12 Volante се задвижва от неговия 4,0-литров V8-цилиндров битурбо двигател, който дарява кабриолета със страхотна производителност и невероятен звук.

Двигателят е настроен от инженерите на Aston Martin да осигури водещи в класа си мощност от 680 к.с. при 6000 об/мин и 800 Нм, налични между 2750 и 6000 об/мин. Този изключителен ръчно изработен двигател разполага с по-големи турбокомпресори и увеличено охлаждане.

Снимка: Aston Martin

Ускорявайки от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди и достигайки максимална скорост от 325 км/ч, производителността на DB12 Volante е наистина спираща дъха.

Мощността се подава чрез 8-степенна автоматична скоростна кутия на ZF, която подобно на DB12 Coupe разполага с набор от стратегии за превключване, допълващи всеки от динамичните режими на шофиране.

Снимка: Aston Martin

Volante използва и електронен заден диференциал с ограничено приплъзване и карданен вал от карбонови влакна за перфектната комбинация от пъргавина, когато искате и стабилност, когато имате нужда от нея.

С четири степени на електронния контрол на стабилността и избор от пет предварително дефинирани динамични режима, новият Aston Martin DB12 Volante позволява на водача прецизно да приспособи своето поведение.

Снимка: Aston Martin

Спирачната система се осигурява от 400-милиметрови предни и 360-милиметрови задни дискове, монтирани като стандарт, но Aston Martin предлага опционален комплект карбоново-керамични спирачки, който спестява 27 кг. Новият DB12 Volante се движи на 21-инчови ковани джанти, обути в гуми Michelin Pilot Sport 5.

Снимка: Aston Martin

Новият Aston Martin DB12 Volante до голяма степен наследява приказно красивия дизайн на купето DB12 Coupe и предлага неограничено пространство за главите. Вместо фиксирания метален капак, на негово място има сложен текстилен покрив с осем слоя изолация, за да запази салона тих по време на дългите пътувания, които този Super Tourer обикновено предприема.

Необходими са 14 секунди, за да се спусне покривът и 16 секунди, за да се върне обратно, докато DB12 Volante може да се движи със скорост до 50 км/ч. За да управлявате покрива, не е задължително да сте в колата, тъй като можете да използвате ключа за дистанционно спускане и повдигане на горната част, стига да сте в радиус от два метра.

Снимка: Aston Martin

Новият луксозен кабриолет на Aston Martin ще се предлага със стандартен черен покрив, но клиентите могат да поръчат DB12 Volante с червен, син или черен и сребрист покрив, комбиниран с множество опции за цветовете на купето и интериора. Също така колата може да бъде поръчана с индивидуални детайли от отдела Q на Aston Martin, отговарящ за персонализирани конструкции за клиентите.

Снимка: Aston Martin

Новият кабриолет DB12 Volante е с разположение на седалките 2+2 в купето и се предлага стандартно с аудиосистема с 11 високоговорителя и мощност 390 вата, а като опция е налична аудиосистемата Bowers & Wilkins с 15 високоговорителя и мощност 1170 вата.

Новата информационно-развлекателна система на Aston Martin разполага с 10,25-инчов сензорен екран с безжична свързаност на смартфони чрез Android Auto и Apple CarPlay. Мултимедийната система е допълнена от традиционни бутони за контрол на често използвани функции, като отоплението и вентилацията.

Снимка: Aston Martin

Публичната премиера на новия луксозен кабриолет Aston Martin DB12 Volante ще се състои в петък 18 август в Калифорния, по време на Седмицата на автомобилите в Монтерей.

Производството на Aston Martin DB12 Volante ще започне през третото тримесечие на 2023 година. Първите доставки до клиентите са планирани да се осъществят през четвъртото тримесечие.