Според главния изпълнителен директор на Volvo Джим Роуън, напълно автономните автомобили все още са „далече“, въпреки зрелостта на технологията.
Той също така каза, че сегашната система за класифициране на самоуправляващите се автомобили на пет нива е „глупост“ и че необоснованите твърдения около разработването на автомобили без водачи вече не увеличават стойността на акциите, както правиха преди няколко години.

В интервю за австралийските медии бившият ръководител на Dyson обясни, че има само две нива на автономност: с ръце на волана (Advanced Driver Assist Systems или ADAS) и ръце извън волана (Autonomous Driving или AD).

Той също така каза, че технологията за пълна автономия вече е налице, но проблемът е в регулациите, които в момента не позволяват пълна автономия.

Позицията на Роуан отразява предишното възприятие на бившия главен изпълнителен директор на Volvo Хакан Самуелсон по въпроса, отбелязвайки, че общественото възприемане на автономните автомобили не е толкова положително, колкото някои може да вярват.

Много хора все още са скептични относно технологията и имат опасения относно нейната безопасност.

Volvo обаче смята да продължи да разработва технологията за напълно автономни коли.
stat
Стани фен във Facebook

КоментариОще новини за Volvo


Нови автомобили