Марката Cupra представи концептуалния си модел UrbanRebel, който показва някои стилистични решения и пропорциите на серийния електромобил, планиран за 2025 година. Хечбекът умишлено прилича на виртуална спортна кола, като дизайнът му създава ефект на постоянно движение, предава Automedia.

Според информациите, серийният вариант на Cupra UrbanRebel ще бъде близък родственик на бъдещия Volkswagen ID.2. Засега машината е само концепция, но испанците смятат да я превърнат в реалност, като залагат на някои доста атрактивни черти от дизайна.

Фаровете, например, са направени от няколко триъгълника, докато предната броня прилича на носа на акула. Тънките предни стойки са комбинирани с клиновидна линия между задните стойки и багажника. На кърмата е поставено голямо антикрило, а като цяло задницата е стила на кросоувъра Formentor.

Размерите на машината са дължина от 4080 мм, широчина - 1795 мм и височина 1444 мм. Очаква се, че те ще се запазят и при серийния вариант. Подробности за задвижването не бяха съобщени, но се предполага, че UrbanRebel разчита на силов агрегат с постоянна мощност 340 к.с. и пикова от 435 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,2 секунди.

Това означава, че концептуалният модел е по-бърз със секунда от Formentor VZ5, който разчита на 2,5-литровия двигател от Audi Q3 RS с 390 к.с., роботизирана DSG скоростна кутия и задвижване на четирите колела. Освен това, UrbanRebel два пъти по-бързо вдига 100 км/ч в сравнение със серийния хечбек Born, който в режим Boost Mode се нуждае от 6,6 секунди.