Четирицилиндровото моторче на Seat-а е толкова форсирано, че е по-мощно и от шестака на Audi RS4 (450 к.с.), и дори от осемцилиндровия мотор на Mercedes-AMG C63 (476 к.с.).

Вижте снимки >> >> >>

Стандартно, двигателят на комбито Seat Leon ST Cupra е с мощност 300 конски сили и с максимален въртящ момент от 380 Нм. След смяна на турбокомпресора, цялата изпускателна система, интеркулера и след основно препрограмиране на електрониката, мощността е увеличена до впечатляващите 522 конски сили, предава факти.бг.

Максималният въртящ момент пък нараства до 620 Нм. За да може да отговори на драстично повишената мощ, окачването също е модернизирано, спирачките са карбон-керамични и са заимствани от Audi RS3, а гумите са високоскоростните нископрофилни Michelin Sport Pilot Cup 2.

Така комплектован, наточеният Seat може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди - постижение, което е с 1.8 секунди по-добро от това на стандартната версия. Максималната скорост е 278 км/ч, но ако бъдат премахнати електронните ограничители, което се предлага от ателието, тя може да достигне до 304 км/ч.