VW: Еколозите ще превърнат колата в недостъпен лукс

Един от шефовете на Volkswagen - Ханс-Дитер Петч е заявил, че политиката на зелените и еколозите ще лиши по-бедните граждани от възможността да имат автомобил.

Обратно в новината

Коментари - VW: Еколозите ще превърнат колата в недостъпен лукс | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крайностите и в двете посоки са вредни. Въпросът е да не превърнем живота на планетата в недостъпен лукс.

Предлагам с откриването лова на вреден дивеч ,да се разреши и свободния острел на всички зелени, сини, природо и кучезащитници, членове на хелзинкски и циганолюбив организации, природо и соросоидоподобни, апологети на турски и др. конвенции, както и ловно рибарските дружества да дават поощрителни награди за всеки острелян зловреден субект.

Чичо Ханс нещо пак се е объркал! За това, че вие и жалката ви фирма сте още в 20 век, не са ви виновни нито еколозите, нито някой друг. Смяхте се на Тойота за хибрида, смеете се на Тесла, а нямате доблестта да си признаете, че излъгахте всички с недодяланите ви "перспективни" дизели! Продължавайте да наводнявате пазара с нескопосаното ви ТДИ, но той сам ще ви изхвърли съвсем скоро.

Такова - само да попитам този притеснен чичко. Колко струваха смартфоните с малките си дисплейчета и батерийки преди 10 години? А сега колко струват подобни на тях - отговор от 5 до 10 пъти по малко? Произвоството на електромобили е много по-просто от това на тези с вътрешно горене. В момента първите модели са скъпи заради новите заводи и възстановяването на разходите за развойна дейност. Статията трябваше да се казва - след 10 години никой няма да иска остарелите технологии които Ви пробутваме днес. След 10 години електромобили по 10 000 евро ще са нещо нормално. За 20 000 ще има доста добри електромобили. Но не с марката VW.

И е прав и не е. Електромоторите са и по-евтини и с по-голям КПД от ДВГ. Скъпото идва от батериите, но пък в тая област се работи здраво, понеже там ще е голямата печалба. Един пробив днес може още догодина коренно да промени цените.

Май представител на Фолксваген не е много уместно да прави такива коментари, при положение че измамиха толкова хора с вредните емисии.

Баси, колко минуси ! Явно само голфаджии четат дир-а :-)))

Se taia

И русофили също.

Престъпните отровители от Фолксваген съвсем откачиха! След като десетилетия наред тровиха света с дизели, сега ще се борят с еколозите :)))

Mда, капиталът започва да подгрява публиката за нови космически цени. Не так мисли Китай. Електродвигателят е 100 пъти по-прост от ДВГ , така че елекроавтомобилът ще бъде 3 пъти по-евтин Made in China.

...и локомотивите на въглища изчезнаха и света още се върти. Електрическите коли са малко стъпало към летящи "коли"...така наречените дронове. Има ли добри батерии за какво да се търкаляме , като може да летим. И тогава магистралите и пътищата по света ще изглеждат странни съоражения...Прогнозирам до 10- 20 години това да се случи :)