Вредните емисии няма да намалеят въпреки електромобилите

Широкото разпространение на хибридни и електрически коли няма значително да намали вредните емисии, сочи проучване на Университета на Северна Каролина.

Обратно в новината

Коментари - Вредните емисии няма да намалеят въпреки електромобилите | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека все пак изследователите да не забравят, че все повече в производството на електроенергия се използват зелени технологии и все по-малко се използват изкопаеми горива, поне в развитите страни.

Единствено за Исландия е вярно,

Докато го направиш този генератор (ако знаеш какво съдържа като конструкция) за него ветрогенератор, доде излееш металната конструкция и да го вдигнеш на нужната височина в повечето случаи ще изразходиш повече енергия. Това с вземане на енергия от нищото го има само на хартия и в зелените сметки на дебелите феодали. Физичните закони не са престанали да съществуват.

Основният проблем пред фотосоларките е трудното акумулиране на енергията. Което при електромобилите е факт. А дори сега има хибриди с фотосоларка на покрива. На един кв.м падат 1500W мощност, от които съвременна фотосоларка извлича към 400. 10 часа на слънце = 4 KWh, което в общия случай е достатъчно за 20-ина км. И това е само от слънчева батерия на покрива.

Баси как се притесних... Ще взема да си завия една с марихуана...