Volkswagen възражда Москвич?

Volkswagen пази с голямо желание правата си върху марката АЗЛК и Aleko - според спекулациите немците готвят инвазия в Русия.

Обратно в новината

Коментари - Volkswagen възражда Москвич? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук се сещам за един руски виц от близкото минало: "Мерцедец" купили завода в Толиати (ВАЗ демек). Изритали директора и главния конструктор, цялото оборудване на срап, целия останал персонал на завода на преобучение в Германия. Докато се преобучава персонала вкарали изцяло ново оборудване. Инструкторите били много доволни от схавтливостта на обучаемите руснаци. Въобще всичко върви по план и точно след една година обновения конвеер тръгва, обслужват го новообучените специалисти, докарани са нови комплектуващи детайли и тържествено се чака първия автомобил. На близкия хълм седи бившия директор с бившия главен конструктор. Директора е видимо възбуден и очаква нещо. Носи и хубав бинокъл. Главния конструктор е видимо домъкнат и не знае защо. Тържествено вратите на завода се отвярят и от там излиза ... "Лада" петица. Тук възбудата на директора се проявява в нервна реч "Ти ми говореше, дай да обучим хората, да сменим технологията, ние все ще измислим нещо.... На виж какво им се получи! Земята там е прокълната!" тикайки бинокъла в ръцете на главния конструктор.

Може да стане, но ако не се произвеждат в Русия, а само се продават. Рено, вече сума години се мъчат с Лада, докато Дачия смело се развива много добре. Явно проблема е в самата Русия. Преди десетина години една позната рускиня, един от директорите в химически завод ми разказваше за чудесата на руската работна дисциплина. Масово работниците са пияни още от сутринта и само това да е. Не случайно като изключим големите градове, то България е напреднала страна в сравнение с Русия.

Каква по подходяща кола, която да носи табелка "Москвич", с ретро визия и съвременни агрегати!

Какъв Москвич ,какъв WW ? ! Карал съм 19 год Москвич , знам му всичките " екстри". Тази кола отразяваше пропадналата социалистическа икономика т.е. мидерия .Нямаше как и зорлем трябваше да си купя през 1975 год "чудната" кола Москвич.За нея чаках седем години при вноска 1500 лв. /без никакви лихви от държавата !!!/А сега поредната руска лъжа - кой ще инвестира в тази скапана кола ?????

купуването на кола не е никаква инвестиция. аз бих купил москвич шото не моях да си изкарам мерака на лади и москвичи навремето а сега съм принуден да карам западни коли шото тук не внасят лада.

Е как пък да не внасят Лади.... Дори на последното изложение в София преди месец имаше няколко. Фирмата се казва НАР Хасково (по спомени)

купуването на кола не е никаква инвестиция. аз бих купил москвич шото не моях да си изкарам мерака на лади и москвичи навремето а сега съм принуден да карам западни коли шото тук не внасят лада.

Ако случайно се стигне до това то това ще е Москвич, колкото бяха "произведени в България" колите от Баховица на Ганчев.

Всеки който е имал Москвич и след това е починал го погребват прав,че цял живот е лежал под нея да я ремонтира:))))

Това е във връзка с разработките на VW на нови евтини модели, които да са под друга марка. Плановете са да стартират в Китай (с нов бранд, не VW), а след това и на други пазари - тоест евентуално и в РФ под местна марка. Ето инфо от специализиран сайт: Volkswagen, the German carmaker, is planning to launch a range of low cost cars in China and some other price-sensitive markets in 2018. Though these cars might not get the Volkswagen badge, as the company is reportedly working on to create a new low-cost car brand. (Източник: auto . ndtv . com)

Успех на Дачия?????? Пълен боклук!!!!!!

На нас дето караме Бентли, може и да не ни допада, ама бая се продават гледам.

ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ! ПРОПАГАНДА! КАКЪВ МОСКВИЧ, КАКВИ 5 ЛЕВА!? ГЛУПОСТИТЕ НА ПУТИНОВАТА ПРОПАГАНДА. ВСЯКА НОВИНА, КОЯТО Е СВЪРЗАНА С РУСКАТА АВТОМОБИЛНА ИНДУСТРИЯ, В КОЯТО НЕ СТАВА ДУМА ЗА ФАКТИ, А ЗА НАМЕРЕНИЯ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ХИБРИДНИ НАМЕЦИ Е ЛЪЖААА! РУСКИТЕ АВТОМОБИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА НЕКАЧЕСТВЕНИ, МАЛКО И ЗА ЛИЧНА КОНСУМАЦИЯ ДРУГАРИИ!

То вече руски не останаха - или фалираха, или ги изкупиха!

Ах, Защо Ли ги Купихме! Значи ще караме Фолксвагени ребрандирани като Москвичи.

Аз пък реших,че руснаците ще отварят завод в Германия да правят известните в цял свят москвичи......а то било,че ще правят голфчета в русия след като започнаха да правят дачия вместо лада:)))))))

Много си тъп бе,Сашеее!

И коментарът ти като името...

Нещо си нервен, а?

Най-после да започнат да произвеждат нещо смислено...

Руснаците или немците?

Немците.