Volkswagen обяви пробив в горивните клетки

Volkswagen може да осъществи революция при водородните автомобили.

Обратно в новината

Коментари - Volkswagen обяви пробив в горивните клетки | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има доста по-интелигентен метод при който тока се сепарира директно от етера, няма батерии, няма резервоари, но неандерталското общество не заслужава да го получи, защото ще го засекретят и ще го използват за военни цели.

Те и в дизелите имаха "пробив", та още си плащат.

Проблемите са два. Цената и трудното насищане с места за зареждане. При електромобилите зарядните се изграждат по-лесно, а и можеш да си го зареждащ в къщи. Имаше някакво споразумение между BMW и Toyota - BMW помага за станции в Германия, срещу което получава технологията на Mirai. Но не зная до къде стигна. На пътя съм виждал Mirai само в скандинавието. Освен това все пак си е ДВГ - няма я тази плавност и тишина на електрическия двигател.

Горивна клетка е измамно име - да свързва се водород с кислород и се отделя топлина. Но не тази енергия се използва. За да взаимодейства, водорода трябва да премине през мембраната, за която се говори, но тя пропуска само протони. Електроните преминават по друг път и задействат електрически двигател.

Темата ми е любопитна и винаги ми е странно колко хора се изказват за хибриди и електромобили без да имат елементарна идея от тях. Та написах провокативно последното изречение и направо се учудвам, че пише някой, който знае за какво става въпрос.

Процеса е точно обратното на електролиза.Най-общо казано като използваш ток може да разградиш водата на водород и кислород. В случая се опитват да направят обратния процес и да се получи в резултат ток.

Поне три са проблемите. КПД на горивната клетка на водород е към 50%. Като прибавиш разходите по производството на водорода стават оптимистично 25%.

А проблема с избухливостта на водорода решили ли са го?

Ако това е вярно и може да бъде внедрено бързо, то Фолксваген ще спечелят технологичната война и ще сложат в малкия си джоб Форд Т :)

БРЦК

Това ако е вярно е края на Тесла и литиевите батерии...