Трябва ли да мием двигателя на колата?

Специалистите смятат, че двигателят не трябва да се мие - особено с пароструйка.

Обратно в новината

Коментари - Трябва ли да мием двигателя на колата? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много правилна статия Аз съм потърпевш след миене на двигател като начало алтернатор . Е двигателя изглежда като нов от автокъщата не знаят защо е станало така - имаше предно момиче след миене на Х 5 кабела към буксата за абс трябваше да се презапояват нови пинчета. Всичко вътре беше като ръждясало .

Егати глупавата статия -как ще се разпаднат гумените уплътнения-може ако таралясникът е на 20 и повече години !

Всички коли са с измити двигатели с пароструйка. Да не мислите, че в Дупница и другите борси ги търкат с влажни салфетки..?

Така е, но автокъщите могат да си позволят след измиване, да оставят колата (двигателя) няколко часа да изсъхне. Докато обикновения шофьор иска веднага след автомивката да бръмчи.

на автомивка си мия само краките...

Днес, при цялата синтетика на пазара, трудно може да се говори за гумени и пластмасови уплътнения. Синтетичната гума се използва в 90% и тя е съставена от коктейл рециклирани материали разтворени в силна основа. Пластмасите и те вече корозират бързо от атмосферни условия, а какво остава и от химическите агенти добавяни в пароструйките.

Няма никаква полза да се мие двигателя . Той е една напълно затворена система,която работи без никаква връзка с това,колко е мръсен отвън . Единственото ,което можете да измиете,и то НЕ с пароструйката,е радиатора,понеже се набива с листа,насекоми,прах и т.н.

Затворена, затворена, колко да е затворена? Ако ти е нов двигателят, така е, затворена система е. Обаче ако ти тече масло от разни гарнитури и уплътнения, вече се превръща във отворена система и всички майстори по сервизите те съветват като ти е омазан двигателят с масло да си го измиеш, за да могат да видят откъде тече за да го ремонтират. Какво да правим в такива случаи?

Топваш едно парцалче в нафта и почваш да търкаш на ръка.

спирам на омв на бул ленин в посока орлов мост. сипвам нафта, до горе, от убавата. на моята скромна s класа. до мен спира едно порше панамера. слиза един дребен и дебел, страшни движения. големо самочувствие, невероятен тежкар. а аз си мия и тръкам ли тръкам предното стъкло, за да махна мазните петна от маслото дето е в изобилие по наще патища. и цъкам с език, леле-мале. от големото добрутро сме... и изведнаж чувам: сипи за 40 лева. работникът от овм не чу добре и попита: за колко? и пак: сипи за 40 лева... работника повтори: ще сипя за 40 лева, господине. аз погледнах "тежкара" с недоумение. мислех си "тоя ще кара 100-120 км ли или какво?"... "тежкара" се смути, щото разбра, че съм чул за 40-те лева... и смъхмузено се запъти към касата да си плати сметката от 40 лева...

И какво? Голяма работа си като си напълнил резервоара. Браво! Паралия! Евала!

завистник,чети и ще разбереш,че с ч0 лева порша,ще мине ч00км,ако е дизел.

Онзи ден и аз ДОзаредих за 66.74 лв, защото трябваше да пътувам около 600км. и не ми се спираше по пътя.... Та откъде да знаеш, че тоя не е изразходвал 20-на литра гориво и само дозарежда. Ако беше писал за газ-чица това щеше да е друга бира. :)

"спирам на омв на бул ленин" !?? Ако булеварда верно се казваше още Ленин - нямаше как да караш s класа, a Жигулка или Москве, копук такъв. Освен ако не си от ония отрепки, дето преди 89-та бяха някак си ..''по-равни''.

предния път, кога ти правих забеушка за СЪ класето, ме позатриха... ама я пак да ти кажем - на сички им писна от фалбите ти за мерцо. ставаш банален, ставаш роб на вещите и лукса, ставаш досаден фалипръцко. вози си дупето у коженото столе и си кюти. а там на секретарките и на подчинените в офиса си им разтегай локумите за колата-мечта и за големия кобур. умерено добронамерен, добромир умеренов

Началник

аз единствен ти дадох +че. но никога няма да спра да говоря за бенца. кеф ми е да ви стапвам по главити празни. знам, че се дразните и точно за тава го и правя! иначе си пръцкам в бежовият кожен салон с кеф. и ако искаш да знаеш, колегите ме ебават и бъзикат за бенца, аз никога не говоря за него, ако не ме питат. даже и тогава ИЗБЯГВАМ да го правя... но тук, на вас, простаците, тъпаците, дето се имате за много вещи и умни, до един анонимни. и един училищен двор или детска площадка не сте оправили, нито боклук вдигнали (от земята), ще ви говоря само за бенца, защото като се погледнете в огледалото - си знаете отлично колко струвате... цапайте палячовци! аз ще чистя след вазе! и ще си прибирам заслуженото за обществената службица... като се научите да ДАВАТЕ, безвъзмездно - тогава ще спра с бенца... но тава едва ли ще стане някога, до колкото ви познавам! :-)))

... ха-ха-ха,,, S -овец със нафта,,, шиткаи го овреме!

На автомивка не мисля изобщо да ходя... Повечето собственици на автомивки обявяват големи заплати, а плащат по 200- 300 лв/ месец. Взимат на работа разни цигани, и тия за да изкарат някакви пари, КРАДАТ от колите които мият, а и понякога, от некадърност ЧУПЯТ- огледала, или друго.. Колкото и евтино да ми измият колата, пак ще съм на загуба. А и като като забършат прахоляка вътре, не означава че колата става по- чиста. Щото като пипат с лайняни ръце, след един месец, колата може да е черна Отново... А и с тия пръскачки,заради налягането на водата, може да счупят фарове, стопове, стъкла, или да скъсат някое кабелче от електрониката на колата. Колата може да я измия обилно, само ако я продавам.

Даа..., аз пък не си мия чиниите - да не ги счупя.

абе ти специално и дрехите сигурно не си переш, да не се скъсат! А човека по-горе е прав, най-добре е да го слушаш какво ти пише!

Скъпите коли са капризни и това е факт, виж скъпите жени правят всичко и издържат на всичко, само трябва да си плащаш:)

... баце, ти на колко си... години, не ракии; как може да сравняваш коли & жени... фани, направи сефтето!

Чел съм и други статии за разпадащи се пластмаси и гумени уплътнения точно за този модел без да е мит с активна пяна. Така че не е сигурно, че е от това. Тези елементи обикновено ги правят от пластмаси и смоли, устойчиви на високи температури и химикали. Друга ще да е причината.

Използването на "активна пяна" е спорно дори и за купето. За двигателя е абсурдно. С химически активни вещества с бог знае какви съставки се залива сложен агрегат с множество елементи от най-различни материали. Но това е идея, ако някой ден моят хибрид много ме ядоса и реша да го дам за скрап може първо да му измия вътрешностите с активна пяна за наказание.

ако такова, прати ми жена си, да я накажа с моя ташак