Toyota Yaris GR минава на водород

Спортният мъник Yaris GR на Toyota вече е на водород.

Обратно в новината

Коментари - Toyota Yaris GR минава на водород | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е писана от тотален кроманьонец. Водородните коли също са електрически и са с електрически двигател. Електроенергията идва от водородна клетка вместо от батерия. Водорода се съхранява в специален резервоар където шанса от взрив е 0. Водородни коли, влакове и самолети се движат по света без никакви проблеми. Водороден прототип на БМВ имаше още 2000г изминал 1мил километра. Това е бъдещето, батериите са неперспективни, и изобщо не са ЕКО! Производството на батерия за една Тесла се равнява на 150 000км изимнати с евро 5 лимузина. Кое му е екото на това?

Това твърдение е вярно само в частта за безопасността. Прототипът на BMW си беше ДВГ с гориво водород. Основният проблем при водорода е, поне за сега, трагичният сумарен КПД.

Правилно, който не знае, да го уведомя запасите от литий са оскъдни. до 4-5 години изчезват, заместваща технология за подобни батерии, с този размер няма, едва ще намерят. Всички тези коли на батерии отиват за скрап, евентуално да ги ползваш за курник, кочина... Водорода е нещо много добро, даже може и всеки сам вкъщи да си произведа..

При сегашните темпове на добив резервите на съществуващите в момента мини ще стигнат за над 200г. При това батериите отдавна вече могат да се рециклират - въпрос на изгода или на законови разпоредби.

Сега вече при катастрофа освен автомобилите ще падат всички къщи в диаметър от 300 метра. Някой да знае защо водородната бомба беше забранена ?

Някой е отсъствал от часовете по физика и не знае що е то термоядрен синтез. Тойота Мирай е от поне 5 години по пътищата и още няма сринат град.

така е с това "ново поколение" което израстна в дискотеките смъркайки в тоалетните та такива като тях един ден ще ги управляват и ще разберат каква е цената на глупостта