Това е ”Най-великият американски автомобил” (снимки)

Tucker 48 дебютира през 1948 година и прави мини революция със своята мощност идваща на достъпна цена. Днес колата може да се закупи за 1,5 милиона долара.

Обратно в новината

Коментари - Това е ”Най-великият американски автомобил” (снимки) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Красота! И в днешно време би се продавало. Иначе това ако се тресне в някое ново БМВ от бавареца нищо няма да остане. Само криви ламарини , пластмаси и мигащи LED лампички.

Chefo77

Тиквочите от дира не се научиха на правилен изказ, а си карат така, както са свикнали на село. За пореден път: Автомобилите и другата техника не се РАЗВАЛЯТ. Те се ПОВРЕЖДАТ, ДЕФЕКТИРАТ и т.н. Развалят се хранителните продукти, прическа, настроение ...

...изящна,изчистена,без екстри и без средния фар,смятам,че и днес ако се произвеждаше ще се да се продава успешно.

Типичен американски гълъбарник.

Няма нищо по-красиво от американските коли от 50те. години.

двигателя да изкара поне 1 млн. км. "5.5-литров боксерен 6-цилиндров двигател с мощност от 186 к.с. и 504 Нм въртящ момент."

Всъщност има и филм-след войната Америка задвижва програма за развитие на индустрията и предлага кредити за създаването на автомобилна марка.целта е да се създадат 50+1 автомобила я определен срок.тъкър използва за пръв път хеликоптерни двигатели..... Защото няма време за развитие на двигател.колата има и насочващ се фар-този в средата като идеята е била да са 2 но технически е много трудно и отнема време. Помислете си само:48 година- двигател от леки сплави изцяло- глава и блок насочващ се фар.Произвежда колите но женерал моторс успява да му спре програмата под предлог че не е успял да произведе 50 автомобила в срока опредрлен за целта.всъщност тъкър произвежда 51.за времето си колата е страшно напредничава.колата е страшна рядкост.жалко за съдбата можеше още една велика марка да съществува.

... повече червена, отколкото хубава...

Също като руската "Победа" и полската "Варшава".