Tesla показа камион и гигантски пикап

Tesla показ своя камион, но и загатна, че работи върху гигантски пикап.

Обратно в новината

Коментари - Tesla показа камион и гигантски пикап | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Около 80 процента от енергията в батериите ще се възобновява за само 30 минути при бързо зареждане, "което ще позволи на машината да изминава до над 1000 километра за ден - отново по-добра стойност от дизеловите еквиваленти. " Някой може ли да ми обясни какво точно означава текста ограден в кавички? Какво точно ограничава пробега на дизелови еквиваленти до 1000 км ? Или е пропусната част от оригиналният текст касаеща автопилота ?

Аз вече като видя 80% и не чета нататък...

Единственото, което ограничава дизелите е работното време на шофьора ;) Но пък от Тесла предлагат нещо много ценно - ниска цена за пробег, нулеви емисии (което за дива България звучи странно, но за белия Свят не е) и по-ниски експлоатационни разходи за поддръжка, което отдавна доказаха с автомобилите си. Това е бъдещето, а Тесла са в предверието му, докато останалите цедят дизела и се чудят какво още да фалшифицират в тестовете.

Стига с тези "нулеви емисии" и "дива България"... Тока за този камион, от къде ще дойде? От електропреносната мрежа... а там от къде идва от ТЕЦ-ове на газ или въглища (така се добива около 80% от тока в световен мащаб) Електромобилите и електрокамионите изобщо елкетрическия модел на задвижване в момента е проблемен именно заради липсата на адекватни методи за производство на електроенергия. Няма да казвам Русия, защото всички ще наскочите, ама я ми кажете, в Канада, как ще добиват ток от фотоволтаици или Швеция.. м? Електропреносните мрежи не са в състояние да издържат натоварването. Почти нулева възможност за плавно регулиране на производтвените мощности и заделяне на резерви... изобщо много, много и все огромни проблеми има да се решават...