Tesla Model 3 чупи рекорди по продажби

През септември в САЩ са купени 22 250 броя от Tesla Model 3.

Обратно в новината

Коментари - Tesla Model 3 чупи рекорди по продажби | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За този модел на Тесла имаше 400 000 предварителни поръчки направени още през март и април 2016 г. Така че в момента ударно се изпълняват тези поръчки, защото до 05.06.2018 г. 23 % от клиентите направили такава поръчка са ги отказали и са си поискали обратно депозита от 1000 долара, заради забавяне на изпълнението. Естествено Тесла се бори за имидж и финанси, които могат да се случат само ако има производство и продажби. В противен случай ще има нови откази от предварителните поръчки и нови загуби на пари и имидж. Та в този ред на мисли "рекордните продажби" са си напълно в реда на нещата. Реалните продажби ще се видят след като бъдат изпълнени и продадени колите по предварителните поръчки. А дотогава каквото и да се коментира, няма как да се провери неговата достоверност.

Тъпанарите с ватенки завиждат на успехите на Мъск. Да се връщат в блатото си раша и да си купуват боклука Жигули...

Те и за жигула пари нямат :) Мъск ще ги сготви с колите и петрола, точно както им взе бизнеса с ракетите.

Дреме ми на XYZ за руснаците. Лошото е, че на мен не ми стигат парите за Model S.

да бе боклуци били, аз още карам 40 годишна жигулка, страшна кола, върви като хала. Сега се замисля да си купя още една лада !

Купи си две, като ти харесват. Тук, обаче, става дума за коли.

БРЦК

Ама те не трябваше ли да правят по 400 000 на година? Сега и гуруто Мъск за малко да влезне в затвора и вече не е председател на борда на теслата. И акцийките поспаднаха. Загубата за последното тримесечие беше 3 милиарда. За това тримесечие колко ще е?

За последното тримесечие Тесла са произвели над 80 000 атомобила, което прави целта от 400 000 автомобила напълно възможна през 2019.

БРЦК

Да бе , ама целта беше за 2017? Нали?

те са произвели, ама по важно е колко са се продали !

Специално за бюджетния модел /Тесла модел 3/ обещанията на Мъск от 2016 г. бяха: начало на производството в средата на 2017, старт на високообемно производство до края на 2017 и производство на 300 000 бройки годишно за 2018 г. Засега целта от 300 000 бройки няма как да бъде постигната през 2018 г., но може би ще се случи през 2019 г. Още е трудно да се каже, защото има непрекъснати проблеми, които се решават в движение. Особено през 1-та половина на 2018 г. беше истинско предизвикателство: липсваха достатъчно работници, оборудване, сгради...даже в момента част от производството не е в сграда а в хале тип голяма, брезентова палатка. Имаше и публикации, че е занижено качеството, за да се увеличи количеството на произведените коли от този модел. Та нека да почакаме и да каментираме след 6 - 7 месеца, тогава нещата ще бъдат доста по-ясни. Лично аз смятам, че е пресилено да се наричат рекордни продажбите на предварително поръчани преди 2.5 години автомобили. Нека да си изпълнят тези предварителни поръчки и тогава ще видим има ли и след това такива количества продадени автомобили или няма.

Всяко начало е много трудно особено когато срещу теб се изправят гиганти на които подбиваш пазара и аз шапка му свалям на този човек,че има куража и духа да не спира и да продължава....такива хора са единици в целия свят и всички дребни душици виждат в него заплаха,най вече тук че то май само такива останаха.Има една китайска поговорка-РАЗУМНИТЕ КРЕПЯТ СВЕТА НО ЛУДИТЕ ГО БУТАТ НАПРЕД