Сензор предупреждава за неправилно гориво в резервоара

Германски учени са разработили сензор, който ви предпазва от грешката да налеете бензин в дизелов автомобил.

Обратно в новината

Коментари - Сензор предупреждава за неправилно гориво в резервоара | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новите фордове от 5-6 години насам имат система Easy Fuel, която не позволява да натикаш грешния пистолет в гърловината на резервоара. Освен това няма и капачка която да забравиш или загубиш.

Здравейте, работя като приемчик в сервиз, зимата се съветват потребителите да се сипва около 2-3литра бензин на цял резервоар и този сензор ще се шашка и трябва да се ходи до официалния сервиз за да се изтрие грешката, ние взимаме 38лв.Това за мен си е схема, още в казармата това се правеше с мешенето. Относно промиването на резервоара е написано от някой идиот репортер.На дизелов мотор да се сипе бензин нито трябва да се чисти резервоара нито нищо, просто може да се долее с дизелово гориво до горе или ако е сипано повечко бензин да се сипе минерално масло в нафтата и ще стана мазно гориво каквото е нафтата. Става лошо при сипване на дизел в бензин, защото просто загасва докато не се изкара маркуча отпред на помпата и не засмуче бензин. Затова заради всички факти моля репортери, който не знаяк какво пишат просто да не пишат!Четете малко и някакви репортерКИ, който си нямат представа дори къде да налеят масло почват да пишат и да заблуждават хората с глупостите си!Пишете това в което се убедени! Гаранция не отпада при никой представител и никой не иска да се сменя горивна помпа с останалите маркучи до ГНП-то заради това!

Да посъветваш германец да сипе бензин в дизелов автомобил през зимата ще ти последната работа като приемчик. За тази цел си имат добавки и стандарт за дизелово гориво.

трезвен

АМК е БГ фирма. Те съветват да се сипва вода, тъй като са наясно с качеството на нафтата. А немеца никога няма да ти даде максималната гаранция на части по горивната система, тъй като е запознат със огромната разлика на горивата там и тук. Разбирай стандарт за гориво.

какво СИПВА пясък ли брашно ли не се научихте да пишете правилно НАЛИВА се пише НАЛИВА а не сипва!!!

от "сипи" по едно