Руснаци построиха безпилотен трактор

Държавната корпорация Роскосмос представи на изложение в Екатеринбург иновативен безпилотен трактор.

Обратно в новината

Коментари - Руснаци построиха безпилотен трактор | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

с какво стреля и какво пие?

пилотите карат трактори? Само питам.

Странна новина. От няколко години имат автономни селскостопански машини по подобие на западните образци. Закъсняха с около 20 години, но за сметка на това използват собствената ГЛОНАСС, а не щатския GPS. Може би новината да е в точността, а не в автономността, защото не съм убеден че досега имаха точност 10 сантиметра

А с вертикално излитане ли е?

Когато този трактор заработи по нивите ,елате ми се похвалете лАмериканците имаха още 1990 г комбайн ,който беше без комбайнер и се управляваше чрез джи пи ес системата икакво ? да сте видяли по нивите машина без водач?Няма и да видите скоро.

Безпилотен, безпилотен... ама в края на деня също си иска дозата водка!

Смешници! Максимална точност 10 см ?!? ха хах аах

Предвид факта, че обичайната точност на GPS/ГЛОНАСС системите е в рамките на 5-10 м., то 10 см. точност на позициониране си е едно много добро постижение.. все пак не е базова станция, нали?

Петков, явно си далеч от нещата. Провери за навигациите на Trimble и John Deere и другите фирми които предлагат селскостопански навигации. За корекционен сигнал чувал ли си, за RTK, за mRTK, за SF2 или SF3. Руснаците са години, да не кажа десетилетие назад. А за Стоян Гогов работата е ясна - назначен е да преписва от Масква гаварит неща за кото хал-хабер си няма.

Че те и досега си имаха безпилотни трактори - пияния тракторАст някой брои ли го за пилот?

Хиперзвуков ли е?

мега хипер звуков е и за това нито се вижда нито се чува:))))))))))