Руснак съди Ferrari за ръжда

Руски собственик на Ferrari FF е завел съдебен иск срещу италианския производител заради корозия по 6-годишната суперкола.

Обратно в новината

Коментари - Руснак съди Ferrari за ръжда | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък карам фиат пунто МК2 16г. /купено на ново/ и още няма ръжда.. ами щото каросерията е поцинкована. Иначе на третата година тенекиения картер и гърнетата станаха на дантела.

Сега разбирате защо у Пеуник не ги карат много Феуауитата? Ъ?

От самолет си личи, че от Ферари не са си свършили работата като хората... Тук не става дума за алуминиево шаси както каза някой по долу... ал. шаси няма да спре ръжда около стоповете. Не става дума и за лоша експлоатация защото при такава ръждата тръгва първо от праговете на колата и от подсилващите греди на купето където се набива яко солта.. Тук става дума за явен производствен дефект и въпреки това не вярвам да вземе пари... все пак гаранцията е минала. Само за сравнение. На колата, която карам в момента, преди 2 години и натиснах задния капак... съвсем малко колкото да се види, че е натисната и да напука боята... боята падна, показа се гол метал отдолу, обаче вече втора година, изкараните 2 зими и навъртяните около 50 хиляди км.... и ръжда няма просто метала е обработен качествено.. нещо , което от Ферари не са направили...

Ферари откога започнаха да продават на мизерници.

Тия забравиха на какво приличат 6-годишните руски коли! Москвич и Лада на 6 години ставаха като колата на Барни Ръбъл :) А тоя се оплаква, че му потръгнала ръждица щото не си е мил добре колата. Малоумниците в Русия хвърлят луга и обикновена сол (натриев хлорид) по пътищата. В нормалните държави се използват калциеви соли. Верно, че са бая по-скъпи, но не скапват колите! В БГ пък идиотите ползват пясък, та да може да летят повече камъчета по пътищата. Най-общо казано - купуването на нова кола в държави като България или Русия е чиста загуба на пари, време и нерви!

А защото опел кадетчетата не ръждясваха?!?! Всяко едно от изречениятати е пълна глупост!!!

Avatar952

Е, било е "ферари с цвят червен" - сега е ферари с цвят "ръждиво червен" :-)

В Русия са толкова сурови климатичните условия, че и пластмасата хваща ръжда.

чудя се кое е по-правилно. Купуваш ферари за да демонстрираш, че имаш пари, или, че си достатъчно тъп за да си дадеш парите за нещо което гние като опел. След като ауди може да изработи шаси от алуминий, така, че да не ръждясва, и ферари могат.

язе мога сам да си я поправям и сам, гънетата мога да си ги заварям... покрай стоповете и веждите на калниците малко кит с мистрията малко шкурка и ще е като ново.... ще му рециклирам рейката до нас има един майстор в една гаражна клетка и е като ново... седалките ще изпера на автомивката за 5 лева....:)

Тури му и газова уредба!

Затова и не си купувам!!:-)

Как да си купи човек Ферари при такъв отчайващ гаранционен сервиз!?