Русия възражда „Запорожец“

Легендарният съветски автомобил „Запорожец“ ще бъде възроден в Русия като компактен градски мъник с цена от едва 5000 евро.

Обратно в новината

Коментари - Русия възражда „Запорожец“ | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Указанията дадени от другаря Путин започват да приемат реални очертания. Високи технологии, с които ще се елеминира западното ембарго и ще се постигнат резултати превишаващи аналогичните западни такива - в случая ще се удари "Фолксваген " в земята. Наплива за закупуване на новот съвеЦко чудо ще бъде огромен и отново ще се чака по 10 - 15 години.Ще чакаме. Имаме опит и навик...

Кола от аграри за аграри... А след като ще е за 5000 долара си представям за какво качество ще става дума... А и това 5000 долара скоро в русия ще са един чувал рубли.

НА ВСИЧКИ РУСОФИЛИ ВМЕСТО ПИЦА, ЩЕЛИ ИМ ДАВАТ ЗАЗ-КА

Проблемът е, че Украйна нищо не може да възроди вече. Дори собствената си държава. Та затова Русия ще задвижи автомобила.

На това нещо му казваха Отмъщението на Хрушчов. Бил дал разрешение да го правят чак като разбрал че ще го махат. Аз лично си спомням че дигаше 50км/ч. само по нанадолнище. Колкото до ГАЗ66 - или руските джипки бяха добри за военните и за горските. Лошо беше зимата с тоя бризент. Лятото пак се търпеше някак.

идиоооотииииииии

За това бързайте да се запишете в списъка. Ще се чака по 15 години.

в книгката за ехплоатазя на заз 9ш5 а пише че на 15000 км се прави основен ремонт на двг

И вратите на гърбушкото се отваряха наобратно, за да служат за спирачен парашут, в случай, че спирачките откажат. А може и крак да протегнеш и да спреш, когато и това не помогне.

Това е проста логическа задача. Ако беше за Менса, този който е сложил минус направо пада в канала, като боклук.

Никой ли не разбра? Русия не може да възражда нещо, което не й принадлежи. Се СеСеРе го няма. ЗАЗ е украински. Все едно Виетнам да иска да възражда Форд Т, или Ситроен ДС21.

TИ и нов мензис би си купила,ама няма!!!

ЗАЗ - Завод Авомобилых Зверей

ЗАЗ се произвеждаше в Украйна. Ако произведат ЛУАЗ с този 65к.с двигател на сносна цена бих си купил. Идеален за България многоцелеви автомобил.

Русия да побърза да купи от Меркел лиценза и за Трабант, че скоро парите и суровините ще свършат и ще им трябват автомобили от картон за 500€...

Новите коли ще бъдат разработени от Лабораторията за транспортни средства към Руския аграрен университет К. А. Тимирязев. Знам как ще стане номера с цена от 5000 долара. Купуваш TATA NANO за три хиляди долара, закарваш я в аграрния университет ????, там я подлагат на операция по смяна на пола- т.е. слагане на нова емблема в стил рабочий и колхозничка и хоп- дубъл цена от 5000 долара- чиста работа.

В СССР едно време имаше две основни версии на акронима ЗАЗ: 1. Завод Автомобильных Зверей 2. Заплаха Автомобилям Запада Както и да е. Руснаците редовно пускат такива фишеци. Явно за родна употреба или просто да развеселят обществеността по света. То не бяха членовози (автомобили, които да возят членовете на ЦК и изобщо висшето държавно ръководство), възродена Волга, Москвич и Победа. Сега пък ЗАЗ. Впрочем, марката Москвич, заедно със съответните емблеми от различните епохи в момента е собственост на Фолксваген...

Аз бих си купила Москвич с радост, ако може да ходи по места, по които ходеше този, който карах до миналата година, ако гори 5-10 на сто газ /извънградско-градско/ като него и може да се поддържа почти без пари. Друга кола, която да покрива тия три критерия!?

ЗАЗ - Заплаха за Автомобилите на Запада. Искам от онзи другия модел - с ракететите шосе-шосе, който Андропов го спря от страх че издава важни военни тайни за въоръжението на цивилното население.

Общо взето Жожо Виелицата имаше 3 модела-Сапунерка,Гърбушко и Големите уши! Обаче респект! Кола си беше. Отзад буташе В-образен 4 цилиндров въздухарник, печка отделно имаше на бензин,почти Вебасто,а каква проходимост имаше не е истина. Там по тия места освен него само Уазката минаваше... С тая лостова система досега не съм виждал екземпляр да му влизат правилно всички скорости. А без обезшумителния плат на тавана беше вътре се едно караш хеликоптер! Ама си го обичахме много. Все пак беше немска технология /НСУ Принс/ доразвита и подобрена от съветския инженерен гений. Абе накрая накратко-на тия им дай да правят танкове,като във вица-как и да сглобяваш кафемелачката- се картечница излиза!

Ураааа,супер! Хвърлям Полото и го взимам това.Как не са сетили по-рано! Все по-светло бъдеще ги чака.Вижте в Тубата,какво се случва по тези земи.

Руснаци щели да възраждат украинска марка автомобили. Да възродят Москвич, ама не се напъват. И Волга бяха възродили, даже бяха купили цял завод от САЩ, за стар модел на Буик, ама не би - никой не ще таралясници произведени в Русия, дори самите руснаци. Дори за най-читавото от продукцията им - Лада няма много желаещи в самата Русия, това говори за качеството, а те щели да правят аналог на Бийтъл - нагли, по-нагли, руснаци във властта.

За 5000 рубли може и да я купя. Лошото е че няма да се продава в България!

И като си представите, че ЗАЗА беше по-добър от Москала

Професора който щял да прави колата - Грузинец... Нали са голямата работа, даже учените им са не са руснаци, а хора от бившите републики! Бива ги само да грабят и да произвеждат оръжия! Нещастници жалки!

Дядо имаше зазка ,като на снимката. Палеше на -20С и 20 години не и беше сменял маслото, само доливаше...и не спря до последно. Легенда :) Цялата рода се нау4и на нея да кара!

Да си я карате със здраве. Пробвайте без да доливате масло, може пак да върви ама и да се скапе загубата няма да е голяма. Успех!

Едвам се отървахме а сега пак!няма отърване от тях!ама да повтори успеха на волксваген е тва е направо нагло!тия хора живеят в някакъв собствен измислен свят.заза беше най големия ужас от руските коли.за какъв успех говорим?

Дядо имаше зазка ,като на снимката. Палеше на -20С и 20 години не и беше сменял маслото, само доливаше...и не спря до последно. Легенда :) Цялата рода се нау4и на нея да кара!

Уфф, най-после. От кога го чакам този момент... искам 2 направо.

"Запорожец" е автомобил, произвеждан от ЗАЗ в Запорожие, Украйна. Как ще бъде възроден от Русия? Заводът е украински, а не руски.