Пускат първия турски автомобил - Ердоган си запази един

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган резервира за себе си първия автомобил местно производство, който се очаква да бъде пуснат в продажба през 2021 г.

Обратно в новината

Коментари - Пускат първия турски автомобил - Ердоган си запази един | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за глупост е тая статия?!? Първата чисто турска кола се нарича Devrim и е произведена през 1961. Най-популярната чисто турска марка е Anadol - от семеен автомобил до спортно купе. Иначе в сътрудничество с западни фирми има и други турски марки, като най- най- популярната Tofas (Тофаш). Отделно - голяма част от съвременните автомобили се произвеждат и в Турция - Fiat (новото Tipo се произвежда само там), Renault, Ford и мн.др.

И как ще се казва? анадолски фес

зер до сега всичик тойоти рено нисък клас и тойоти не са от Турция

ако не ти идва на ум за друго стрес лечение - просто размахвай ръце! При много хора стресът действа вцепеняващо - мускулите на плещите, шията и кръста буквално се вдървяват. Появяват се болки в кръста и гърба, главоболие. Най-добре е да отидеш на масаж или в басейна, но това не винаги е възможно. Затова пък всякаква гимнастика и махове с ръцете е добро и лесно решение. Прави махове и с краката. Избий си една. Или отиди при кмета на Симитли да те успокои! КОМУНИСТЪТ Бойко Методиев Борисов вече го направи...Борисов най-много го е страх да не разберат хората какъв страхливец е ! Избягал от жена си и детето си. Избягал от мутрите. Избягал от кметуването на София и от първия, че и от втория си мандат. Сам като куче заобградено от хищни котараци. С изкуствени пиар снимки от режисирани Коледни вечери за пред публиката. Изпитвам истинско съжаление към този нещастен, объркан и страхлив човек. Дано намери утеха ! Ако ще да е и в Симитли...

Заради тая турска сган която 5 века ограбваше българското злато и отвличаше българските деца, сега 10 пъти по-малобройни и бедни . Смърт на турция! Мръсни анадолци, гадно черно племе.

аз турский лизач един съм

Да идва ,да идва,колко да идва.Прототип през 2019,производство през 20-незнамкояси....през това време водещите компании ще са още няколко обиколки напред.

Дръжките за пътниците ще са монтирани на пода. Име: " Ер Доган", модел" Турбо Джанавар". Аптечката ще съдържа сапун, вазелин, ибрик и комплект за сюнет.Изобщо- какво са измислили турците? Дори онзи специфичен метод за удовлетворяване на сексуалния нагон е гръцко творение!

турсİя проİзвежда танкове,хелİкоптерİ Şте İма İ турскİ ,,анадол,, сената Şте е İзгодна,Çестİто.

По-зле от тази талига ще да е само някоя китайска такава. Евентуално.

Когато турчина търгувал с камили, христиените са се качили на Луната.....

Анадолу е производителя на Исузу в Турция, BMC са ясни (автобуси, камиони), като имат и собствен завод за производство на двигатели по лиценз на Къминс. Караджа е собственик на Карсан, който е производител на минибуси и автобуси. Тюрксел и Зорлу явно ще участват с пари, защото не са пряко свързани с авт. сектор. Бил съм в заводите на първите три фирми. Имат капацитет. Какво ще излезе - ще видим. Не вярвам да се изложат.

Колко точно ще е чисто турски при положение че всичко ще се прави по западни-християнски технологии и болшинството неща са по лиценз? Това ако не е популизъм задраве му кажи! Там където няма християнска цивилизация доказано нищо не расте!!!

Не подценявай опита натрупан от турците в автомобилния сектор, който те започват да трупат от средата на 50-те години на 20-ти век. И не мешай религия с технологии. Религията е за лъскачите на обувки по турските улици и всичката улична сган. В R&D центровете има инженери, които задължително говорят поне английски и там няма място за религия, освен тази на науката.

последните фирми сотговорни за компютърната кутия на колата.Разбирай програмитеа

Късмет и успех мога да им пожелая на турските ни съседи и приятели. В духа на пазарната икономика ние може да им предложим достойно сътрудничество по техните проекти. Нека успеха да е регионален и устойчив.

Новата турска кола щяла да се казва АЕ (Анадола Експрес) от производител ССДВ ООД (Сапуна Свърши Дайте Вазелина).

ами и вазелина свърши

Канада е най-големия производител на автомобилни части, но не произвежда собствена марка автомобил, защото е скъпо и трудно начинание при този конкурентен пазар. Ердоган е решил да налее държавни пари на свои хора с патриотична цер и ще трупа точки пред балъците.

Какво да кажем, освен:"Браво на Турция"! Произвеждат всичко:от игла до самолет.

И император путКин така вика, ама нищо не направи. Рено му прави ладите. И ердоган се изживява като иновативен император, а дефакто е закостенял правоверен консерватор

В момента и България, по-тично всеки в България който има достатъяно пари може да регистрира БГ марка автомобил , да си го кръсти някак си и да го ''произвежда''. В момента всички части , от двигателите, окачването, ел система с фарове, ауспуси , салон, табло и всичко което се сетите се прави на ''ишлеме'' и може да се закупи готово ! Така правят всички масови производители на автомобили, така вероятно ще правят и фесовете;)

Като екстра между двете предни седалки щял да има ибрик.

Mежду двете предни седалки ще е скоростният лост и на този лост ще е седнала маика ти.

Ти май си търсиш причина да лапаш лоста, а?

И император путКин така вика, ама нищо не направи. Рено му прави ладите. И ердоган се изживява като иновативен император, а дефакто е закостенял правоверен консерватор

Турците пак ще си купуват 7-10 годишни беемвета и мерцедеси и няма и да си помислят за ''новата'' турска трошка;)

И по средата: "...Турция закупи патентите на технологиите и двигателите на Saab 9-3. Именно на базата на тези технологии...". Ама тюркския гений е пуснат само до каруЦерията! Хахахааа...

В Турция се продава като Фиат "Егея"

Турците правят Тойота, Рено и Фиат. Така че те имат ноухау. Дали ще правят кола тяхна разработка и технология - може, но това е мнооооогооо скъпо и кога ще се изплати и да донесе печалба. И колко модела ще могат да предложат. Сега си струва, ако започваш от нулата, да не се мяташ към двг, което отмира и ще отмира още по-бързо.

Диктатора си прави устата поне до 2021. Иначе е на власт от 2003 и реално неговото правителство е дремало през годините, другите империи вече хора на Марс пращат, той бензинови коли ще прави. Путин много му влияе май..

Поредното доказателство, че Турция е Велика сила ...... от 20 век.

Предполагам че могат да произвеждат части.те и сега ги правят.въпроса е в създаването на такива.а това на снимката е фиат.отделно ако трябва да създадат двигател,скоростна кутия,преден мост и т.н. ще видят много зор и няма да стане за 5-6 години.ако ще е да се копира нещо,да използват патента на сааб(турски сааб -ужас)да се вземе двигател и скорости от фиат или рено или Тойота които се монтират в Турция и се прибави купе,преден мост и заден мост лесно ще стане:трвбват 2-3години.ами успех.аз лично не виждам смисъла-има толкова производители които делокализират и са готови както Русия направи лада гранта от рено симбол да направи турски автомобил.създаването на едно читаво шаси отнема 5-10 години и то на гиганти в автомобилната промишленост като отделно се събират рено,ситроен/пежо и фиат че да намалят времето за разработка.

Пълното падение на една легендарна марка: сааб, правен в Турция. Ще повърна.

1. Кое е легендарното на тази марка? Посочи само един факт! 2. По-голямата част от новите автомобили, които се продават в България и от които най-вероятно не ти се гади са или сглобявани в Турция или огромна част от компонентите им са произведени в Турция. 3. Това, че са купили патент на някаква технология не означава, че ще произвеждат същия продукт. Ако беше прочел целия текст на статията щеше да разбереш, че няма да произвеждат Сааб, а искат да създадат тяхна (уникална) марка автомобили.

Явно си пълен лаик. Поинтересувай се кой първи въвежда масово серийно турбо бензиновите двигатели. Що за коли са сааб 900 ОГ и сааб 9000. Какви хора са ги купували и защо. Пък като не знаеш, поне се ограмоти. Има сума ти епизоди в Топ гиър посветени на сааб. Да, след края на 90-те сааб беше жалко подобие на миналото си величие. Но това е друга тема.

Забелязахте ли, че Турция ще празнува 100 годишнината от основаването си, пък ние още 1986-та празнувахме 1300 години България ;))

Май наистина си куха лейка. 100 години от основаването на "Република" .Преди това дано знаеш какво е било.

Не са се сетили за нашия маркетингов трик да обединим всичко, а? ;))

Dobromir Dimitrow

Май Вие не сте наред?! Държава турция не имало преди това!!!

Празнувахме през 1981г., наистина си куха лейка като всеки червен или красен, както го предпочиташ.

Ще копират този италиански автомобил, ще се помъчат да напрвят нещо тяхно и накрая няма нищо да излезе. Ще произведат автомобила с техни части, ще го пуснат на пазара и ще почната едни рекламации...Навремето така беше с МОСКВИЧ АЛЕКО. Абсолютно всички продадени автомобили след няколоко седмици постъпваха в сервизите за ремонти. ТЕЗИ НЕЩА НЕ СТАВАТ С ПРИКАЗКИ И ХВАЛБИ.....

Не ги подценявай! Тойотите на нашия пазар идват от Турция, а са доста здрави автомобили. Напомням, че и самолети произвеждат, освен всичко останало.

Нищо чудно, Туция произвежда изтребители и най модерни машини, има икономически и интелектуален потенциал и най същественото, през нея не е минал комунизма.

обективно никой не е осъществил комунизъм, за да е минал през него...

Турция не произвежда,а сглобява истребители от произведени комплекти.

ужас много е смотан ... но за разлика от нас те се развиват а ние потъваме ... каквото и да напишете на каквито и разбирачи да се направите ..те имат нещо а ние сме лаладжии... тва е истината ...

Всеки, който не е запазил един до 30 Ноември ще бъде обвинен в тероризъм и 3 месеца арест за изясняване защо саботира икономиката.

Само дето това не е първия турски автомобил. Навремето имаше Тофаш под лиценза на Фиат, ако не се лъжа. Иначе снимката е колаж и това наистина си е Типо, но и то се произвежда в Турция както много друго, а ние един Грейт уол не можахме да задъжим тук. Само части ще произвеждаме явно, както в Русе и Ямбол.

Димитровград, и Пловдив, и на много места в България. Абе каво са 35 000 човека заети в това производство.

То и злато произвеждаме ... ма все американско става , път тука само отровите . Технологията ли е грешна ?

Вай, вай, чок гюзель, кармазъ! Това е Фиат Типо едно към едно! Какъв турски автомобил?!

Как да не е ...още помня невероятните реплики Тофаш

Аз си мислех, че Tofas са турски... явно бъркам :)

Така се създава икономика, грижа за народа, не като у нас - разрушихме си производствата на всичко и купуваме стари таралясници от Европа.За храните да не говорим - всичко е химия!

Та кой казваш, ни спира нас да се засилим военно, икономически и всякак? Илюминатите или прочутото българско трудолюбие и предприемачески дух? Ставаме само да отглеждаме коне по склоновете на Памир. За това ставаме.

Вие тъп ли сте, правите се на тъп или сте турски трол???!!!

Отваряш си фейсбука, вземаш си едно огледало и си отговаряш на въпроса :-) Аз не съм ти сред приятелите във ФБ :-)

Като гледам - на снимката е с италиански номер :)

това е фиат тъпо

А защо гледаш снимката (която неуместно къдърниците от сайта са приложили)? Достатъчно е да прочетеш текста на статията и да си "поразмърдаш" мозъка.

Ще берем НИЕ ядовете с турчулята, които се засилват икономически и военно от ден на ден!!! Грешката е геополитическа и цивилизационна на толерастката западна цивилизация, която само отглежда гробокопачите си!!!

Викаш да ги пометем превантивно, а?!

Dobromir Dimitrow

Или те нас, или ние те, няма да има друг избор... турчулята си остават диви анадолци, под лустрото си... И именно западняците им излъскаха лустрото. А всеки по-умен човек вижда и усеща новата "война на цивилизациите"!!!

Ти кво? Предпочиташ да имаш изостанал въшлив съсед ли?

Dobromir Dimitrow

турция не е съсед, а завоевател, това ако не Ви е ясно, заслужавате си съдбата!!!