Преди 80 години Mercedes вдигна над 400 км/ч

В края на 30-те години на миналия век Mercedes създават една от най-бързите и аеродинамични коли, правени в историята. Какво знаем за култовия Mercedes W125?

Обратно в новината

Коментари - Преди 80 години Mercedes вдигна над 400 км/ч | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой не отбелязва името на пилота - Рудолф Карачиола.

А преди 80 години пияните ватенки още не бяха копирали своя мижав Москвич от западен автомобил и още се придвижваха с конски впрягове. Дори и сега след 80 години те нямат свестен ватен автомобил.

така... сега ще анулираме рекорда...щото няма как да са го мерили правилно "нещо кат Стефка" и всичко си идва на мястото ;)

Германците са велика нация. Просто Хитлер е избързал с превантивния удар срещу Сталин. Ако по някакъв начин нещата бяха останали като през май 1941 г, сега щяхме да си шпорим спортните бенцове по магистралата Тулча-Охрид....

Погледни по-долу, Mercedes-Benz E-Class Coupe (C238) е гейска кола на 2018г... Мисля, че това осмисля цялата философия на марката...

Явно се чувстваш лично засегнат, аз не карам хермански кошници, собствениците на такива само подсмърчат на светофара около мен...

И най-важното - нямаше да съществува дивата ватна , пияна и агресивна азиатска орда... щеше да бъде трансформирана поне за нещо полезно- сапунен прах...

ами не сте ли забелязали .че всички новопроизведени коли искат да приличат по нещо на мерцедес

Добре, аеродинамчна форма, алуминий, двигател. Но с какви гуми са поставили този рекорд? В наши дни, при такава скорост повечето премиум гуми не биха издържали, а през 30те с какво са разполагали?

с тухли

Др. Хитлер може да е всякакъв, но благодарение на управлението на неговата партия Германия е постигнала невероятни върхове в техниката. Не само този Мерцедес - ние знаем че немците могат да правят коли. След ВСВ съюзниците пленяват неща, които не знаят за какво служат. А тези, които все пак знаят как се ползват дълги години не могат да ги повторят (справка: Фау-2 в СССР е изкопиран някак си след 4 години. А до 1945 има около 2000 успешни пуска).

Дали е благодарение на неговата партия или въпреки това е спорен въпрос! Германия развива огромен научен потенциал след 1850 г. и осоновен принос за това има големия брой евреи в Германия през този период. Така, че има вероятност без Хитлер и нацистите Германия да би била много по-добре.

Това само показва в каква стагнация ни държи вече 70 години Новият (юдео-комунистически) свтовен ред. Свободния полет на мисълта е тотално ликвидиран, всяко развитие е под пълен контрол на кукловодите. Горко на децата и внуците ни...какъв ли ужасяващ геноцид са им подготвили?

Името на конкретния прототип е Mercedes-Benz W125 Rekordwagen, а Mercedes-Benz W125 само е състезателния автомобил на чиято база е модифицирания рекордьор.

Има 2 вида автомобили: Мерцедес и всички останали.

може и да е имало някога.. сега всички са еднакви.. в ценовия си диапазон..

айде айде , това беше лаф преди 30 - тина години, покарай лексус и па ше говорим