Почина създателят на култовата Lada Niva

Седмици преди 40-ия юбилей на един от най-успешните съветски автомобили на всички времена ВАЗ-2121 си отиде главният му конструктор Пьотр Михайлович Прусов.

Обратно в новината

Коментари - Почина създателят на култовата Lada Niva | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задвижването 4х4 на Лада Нива е нещо изключително за времето си. То и сега си има много преимущества. Аз карам SUV, който струва колкото 5 Лади. Естествено не могат да се сравняват. Със сигурност на път при сняг, лед, дъжд и каквото се сетите е много по-добър. За мощност, удобства и глезотии да не говорим. Но ако излезем от пътя нещата веднага се обръщат в полза на Нивата.

СУВ не е джип, а лека кола, вдигната с 20 санта. Вземи един Вранглер, па го пробвай срещу Нива, тогава виж кво става. ;)

Началник

добре. язе имам и лада 4х4 на 3.5 години и с класа на 9 месеца. ранглера струва колкото 4 ниви. хубав е наистина. но и със сигурност не е ЧЕТИРИ ПЪТИ по-добър. както може да се очаква. на различни терени всеки от джипчетата ще се държи различно и НЯМА да ранглера, който ще надделява във сички условия, за твое сведение, драги...

Жалко! Ако съдим по моделите, които създадоха в СССР1 и СССР 2, починалият Прусов изглежда е бил единственият конструктор в Русия!?

Да почива в мир. Жалко.