Огромен интерес към първото в България шоу за електромобили

Колите на бъдещето могат да се видят и тестват до неделя в Sofia Ring Mall.

Обратно в новината

Коментари - Огромен интерес към първото в България шоу за електромобили | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бе аз освен нисана и теслАта с едно рено туизи друго не видях ама щом казват ))))

Господа от Дир защо пускате менте заглавия? Интереса към това "Шоу" е клонящ към 0!!!!! Има общо 4 автомобила изложени, няколко електрокара и забележете -НИСАН Х трейл с ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ!!!!! Моля да ми платите 10 лв - горивото което изхарчих за да бъда част от "ОГРОМНИЯ ИНТЕРЕС" подведен от вашата статия! Знам че няма да ми ги дадете но поне ще предпазя още някой да не издуха някакви пари за да види "ОГРОМНОТО шоу"

Отново темата се завъртя как да спестим пари и да сме на кяр. Преди 10 години Apple представиха IPhone. Преди 8 години си купих първият смартфон Galaxy S. Колеги и приятели ми се чудеха на акъла. Хем скъпо хем не му държеше батерията като го ръчках. Nokia си е върхът повтаряха. Тия сапунерки нямат никакво бъдеще. А как се промени света само? Който е карал истински електромобил знае - скъпо е все още, ама си струва. Динамика без замърсяване и без да гърмиш с изпускателната си система. Чисто за дечицата дето дишат на улицата всички тия миазми от ДВГ-то. И най-вече привилегията да си различен, модерен и без ограничения в паркирането и достъпа - а това винаги е струвало пари навсякъде по света.

Ако сравним цените на базовите версии на Нисан Пулсар с двигател 110к.с. за з5000лв и Нисан Лийф (150к.с.) за ш9000лв, разликата от 3ч000лв ще се покрие за около 200,000км. Ако имаше 10-15,000лв бонус при купуване на електромобил, нещата щяха да са доста по-смислени и в полза на електромобилите.

Нямаш данък, паркираш безплатно в синя и зелена зона. Добави разхода на гориво срещу стотинките за зареждане с ток.

25000км на година. Данък за Нисан Пулсар - около 350лв на година. Раазход на гориво - около 6.5л/100. Цена на горивото - 2.40лв. Смяна на масла и филтри - 100лв на всеки 15,000км. Резултат за 8 години: 35333 лева. Това е горе-долу разликата м/у електрическа и ДВГ кола... Да не говорим, че няма никаква гаранция, че нулевия данък и безплатното паркиране ще се запазят в следващите години.

Преди малко бях в мола. Минах и около автомобилите. Интересът е почти нулев. В момента нямам малолитражка, но през повечето години съм имал. Последната за около 25 хил.лв. нова, японска, бензинова, с добър двигател и много добро ниво на оборудване. Понякога съм пътувал София-Бургас, а и на по-големи разстояния (до към 600 км.) Срещу това ми предлагат например KIA Soul за 76 хил. лв. и мога да стигна най-много до Стара Загора. Да не говорим, че това е цената на Tesla Model 3, модификация с допълнителна батерия.

При средна цена 100 000лв на тези коли, аналогична малолитражка трябна да караш 50г. за да стане по скъпа.