Новата Lada Niva - на базата на Dacia Duster?

Проектът за новото поколение на култовата Lada Niva се развива доста сложно, а последните слухове твърдят, че руският всъдеход ще е ребрандирана Dacia Duster.

Обратно в новината

Коментари - Новата Lada Niva - на базата на Dacia Duster? | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно, сами не могат да направят цяла кола! Ама и не е нужно ! Немците ги правят чудесно - факт е че и руските и наши управници се возят в "Мерцедес"! Защо се мъчат?

Доста травеститски дизайн, като на рейнджровър.

тази нация не разбра ли че не ги бива в автомобилостроенето

В Русия се сглобява Дъстър. Но моделите на Дачия сглобени там са с марката Рено. В една прибалтийска република ги видях една до друга - Рено Дъстър с руски номер и Дачия Дъстър с местен номер - не се различаваха по нищо. Карам SUVдоста по-скъп и по качествен от Дъстъра. Но все пак си е паркетник. Нищо общо с офроуд възможностите на Лада Нива. Ако наистина имате нужда от офроуд, никакъв паркетник не може да се сравни с Лада Нива.

Те хората скоро на Марс ще кацнат, а приматите още се чешат по главите как да си стегнат ладата :D Най-малкото да направят така, че дръжките да устояват на путин.

Това да правиш нова платформа от нулата е голяма работа. Минимум 5 години разработка и поне 1 милиард евро. Всичкото това за една Нива ... с цялото ми уважение, но няма смисъл. Рено-Нисан нямат такава платформа - Патрол и Патфайндър са тежки джипове. Старата Нива е твърде далеч от изискванията за съвременно производство. Тоест пред пред Карлос Госн (шефа на Рено-Нисан) стои избора - да хвърли луди пари за платформа, която е разрез с цялото движение на пазара или да приспособи нещо от това, което има. Мисля, че изборът е ясен.

Че то може ли нещо да тръгне на руска база..пример давам Армата...за самолетоносача на дърва да не говорим..

Е*и грозотията на скиците.що се мъчите бе хора,вземете дъстера, сменете му фасона и се радвайте на живота.не разбрахте ли че Русия не можете коли да правите сами,нямате база.монтирайте дачията докато се научите малко от малко като китайците и после след 5-6 години си напрвете колата.

До колкото знам Дъстер е някакво Рено. Нормално е, след като ВАЗ е собственост на Рено французите да си пробутат за призводство своя джип. Но ако се постави условие руската Нива да бъде спряна от производство за сметка на Дъстера, това би било много жалко.

Някои картинки много грозни, ама този Hexxen много сполучливо е хванал чертите на старата. На мен ми допада идеята да е загладят леко.

Освен на продължение на линията на "Нива", най-много прилича на автомобил.

руснаците до сега не създали нито една своя кола та сега ли ще я направят....само купуват лицензии,копират и развалят някой оригинал....то да не е самовар или танк

според теб от кой е купен лиценза за Нива?

Ами Жигули - от Фиат, Москвич - откраднат Опел, ГАЗ - Willys Jeep (лендлийза от американците). А Нивата си е смеска между Жигули и Уазка. За 40 години тва измислиха руснаците, през това време света измисли 1000 модела и варианти на джип ...

Тази смесица на дъстър с х-визията на лада ми се струва много уродлива. Не ми харесва въобще.

Само ще развалят хубавата колица.

БРЦК

Нищо друго не пипайте по нивата освен дизайн и екстри. Може да обновите малко и двигателите. Направите ли простотията с дъстър - ще загубите основния сегмент където нивата се продава! А там нивата няма конкуренция!!!

Явно си селски труженик и нищо не отбираш от коли за това по-добре не сменяй каруцата,че тя си е 4х4 и не гори почти нищо

БРЦК

Явно ти нищо не отбираш, не само от коли, ами и от бизнес. За какво ми е още един евтин паркетен джип - Дъстър? На пазара е пълно с такива. Обаче я ми покажи друга кола която да стъпи на проходимостта и надеждността на Нивата? Там където дъстъра няма даже да запали , ладата ще премине без проблем. В Германия купуват Нивата като топъл хляб - ловци и фермери. За 10к евро може ли да си купиш по проходима кола? А при нас е още по-евтина - 12к лева. Да , вътре е дървено , да тромава кола е, да няма екстри, да харчи много и тн и тн.Ама за какво ми е ЛЕЙН АСИСТ и тн простотии из чукарите?