Нов рекорд: От Ню Йорк до Лос Анджелис за 27 часа с Mercedes

Mercedes е новият рекордьор по най-бързо прекосяване на САЩ с кола.

Обратно в новината

Коментари - Нов рекорд: От Ню Йорк до Лос Анджелис за 27 часа с Mercedes | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това само с германска кола може да стане. Представям си жълтса или жабарска как се разпада на половината път.

Avatar952

За всички които коментират че е невъзможно - намерете оригиналната новина и прочетете за какво става дума. Колата е сериозно модифицирана за това пътуване - има по-голям резервоар, който позволява доста по-редки спирания за зареждане (за цялото пътуване времето за зареждане е било общо 22 минути), има промени и по външния вид (по-трудно да я разпознават куките). Освен това е снабдена с няколко антирадара, уред за блокиране на лазерните радари, уред за засичане на полицейски самолети и хеликоптери, термовизионна камера, бинокъл с жироскопична стабилизация (че да виждат куките отдалече) и т.н. Освен това са разполагали с доста голям екип, който е минавал по маршрута преди тях да провери за куки. А относно скороста - 103 мили е СРЕДНАТА скорост на пътуването, максималната която са развили е 193 мили (310 км/ч за който не му се смята)... И едно уточнение за всички охлюви, дет ще се разреват това колко е опасно и безразсъдно - за почти стоте години, през които се провежда Cannonball, не е имало нито един сериозен инцидент и нито един човек не е бил ранен или загинал!!!

Като го направят с електричка без зареждане ще е вЧепетлително тогава

"Голямо постижение" няма що ... Аз още през далечната 1990-та с една най-обикновена (вярно -фабрично нова на 4-5 месеца само) -серийна ,заводска "Лада Самара" 1,5 и 5 скорости и само 70 (седемдесет) коня под капака ,разстоянието от Д.Богров до "Елпром"-Варна ...от 480 км го преодолявах през деня за има-няма 4 часа и 20 минути или някъде средна скорост от 111 км/ч. А тогава дори магистралата свършваше някъде след Правец , и започваше от разклонението на Ветрино до Варна. Минаваше се и през Кесарово и Джулюница...

"Голямо постижение" няма що ... Аз още през далечната 1990-та с една най-обикновена (вярно -фабрично нова на 4-5 месеца само) -серийна ,заводска "Лада Самара" 1,5 и 5 скорости и само 70 (седемдесет) коня под капака ,разстоянието от Д.Богров до "Елпром"-Варна ...от 480 км го преодолявах през деня за има-няма 4 часа и 20 минути или някъде средна скорост от 111 км/ч. А тогава дори магистралата свършваше някъде след Правец , и започваше от разклонението на Ветрино до Варна. Минаваше се и през Кесарово и Джулюница...

Чи аз с москвича го земах по-бързо...

Та ако тези 2700 км са проблем за този Мерцедес това е много лошо за марката .

Проблем се оказват... Но пак има кандидати за титлата "Спонсор на сервизите 2020"

ИЗВИНЯВАЙТЕ първия текст бе чернова и грешно пуснат !!! НЕ, НЕ. Минавал съм го много пъти и няма шанс това растояние между New York to Los Angeles от към 2,800 мили да се мине за 27 часа и 25 минути ??? Сега : За това разтояние са нужни най малко към 5 зареждания на гориво при които трябва да се излезне от магистралата, да се отиде на Бензиностания, да се зареди и отново да се влезе на магистралата, има Сфетофари има и Трафик и в най добрия случай това не мож е да стане под 15 - 20 минути или за това най малко общо се губят нат 75 минути . Има Натоварен трафик и задръствания от Надминавания при които скоростта е принудително ниска. Има и Полиция и шанса да ги пропуснат със скорост от нат 80 мили е абсурдно! Постоянно има на дълги растояния и реморемонти със затворени ленти кадето движението е в колона и бавно с към 55 мили в час !!! Има и Тол участъци с плащания при които се губи време и неможе да се подържат скорости нат 70 мили в час. При това положение да се смята че са карали по магистралите със средна скорост от към 110 мили/час ( 2800 : 26) или 170 км/час е ТВЪРДЕ НЕСЕРИЗНО!!! Ловджийска История!!!

НЕ, НЕ. Минавал съм го много пъти и няма шанс това растояние между н и л от към 2,800 мили да се мине за 24 часа??? Сега : За това разтояние са нужни най малко към 5 зареждания на гориво при които трябва да се излезне от магистралата, да се отиде на Бензиностания, да се зареди и отново да се влезе на магистралата, има Сфетофари има и Трафик и в най добрия случай това не мож е да стане под 15 - 20 минути или за това най малко общо се губят нат 75 минути . Има Натоварен трафик и Надминавания при които скоростта е принудително ниска. Има и Полиция и шанса да ги пропуснат със скорост от нат 90 мили е абсурдно!!! При това положение да се смята че са карали по магистралите със средна скорост от към 130 мили/час ( 2800 : 22) или 210 км/час е ТВЪРДЕ НЕСЕРИЗНО!!! Ловджийска История!!!

1ш0км/ч ?????? реално се получава 105км/ч Спиране за зареждане и смяна на пилота по 10мин ще стане 110-120км/ч

нормално. Хората карат спокойно. Тука с всяко ограничение 60 дупе да им е яко.

А прокуратурата на тия къде спи, та не се самосезира? :)

дайте и при нас!до Варна от северна!

познавам хора, които ще го минат за далеч по-кратко време с автомобил с 1/3 от тази мощност. И съвсем не са състезатели.

Там номера е да не те зашият куките. Защото гепят ли те, на някои места ще си отлежиш някой друг месец за превишената скорост по бързата процедура.

От Ванкувър до Владивосток... за една зима, с Жигула.