Над милион дизелови коли се карат у нас

В страната се карат най-много бензинови леки автомобили - 1 752 690, следвани от колите на дизел - 1 001 141.

Обратно в новината

Коментари - Над милион дизелови коли се карат у нас | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така така е , замърсяват и ще продължават да замърсяват докато гладните за пари корпорации не разрешат да се правят двигателите захранващи се се с напълно безвредни горива които вече са открити .

Да, само дето един дизелов мотор има значително по-нисък разход, съответно по-малко замърсява околната среда. Абсолютно неадекватни са предложенията за по-висок данък за дизеловите мотори. В някои страни дори се дават облекчения за тях. Да не говорим, че новите модели са с многократно подобрени показатели, а всички дизелаци с Евро 4 и нагоре имат филтри за твърди частици. Всъщност, никой не може да каже със сигурност дали да караш автомобил с ел. мотор е по-безвредно за околната среда - защото тая енергия идва или от АЕЦ, ВЕЦ или ТЕЦ, които замърсяват изключително много природата. Твърде малка част от енергията идва от възобновяеми източници, така че реално класацията на теория е вярна, но на практика е доста подвеждаща. Аз лично смятам, че метанът е най-доброто решение.

Е то колкото повече CO2 толкова повече храна за растенията. CO2 не е опасен. Този газ го издишват всички животни и човек. Опасен е CO. Защото се свързва с хемоглобина на кръвта необратимо.

Коментира се без да се прочете... Знаеш ли какво ще ти се случи и защо, в подземния гараж? И знаеш ли каква е разликата с дизеловите замърсявания и вредата им?

Наистина дизеловото гориво е най-замърсяващо, освен това внасяните в България употребявани дизелови автомобили са на 200-500 хиляди реално изминати километри. Данък МПС трябва да се диференцира според използваното гориво. По-голям за дизелите, и да намалява за бензиновите, бензиновите с пропан-бутан, природен газ, електр.

Запали един бензинов двигел в добро състояние и катализатори в подземен гараж, запали и един дизелов... и постой малко долу. След това се произнеси...

В нашето семейство има два автомобила - единият е на дизелово гориво, другият бензин - газ (инжекцион пропан-бутан) Служебната ми кола, също е бензин - газ. (пропан-бутан)

CO2 не е показател за замърсяване. бих забранил нафтовите печки.

с тези числа ще те вържа зад ауспуха на дизел да видим колко време ще издържиш

хубав дизелов мотор ок. 100 к.с. --> ок. 100г CO2 / 100км бензинов мотор ок. 100 к.с. --> ок. 140г CO2 / 100км

Chefo77

Въглеродният диоксид ли е вредния в случая? Да си чувал за азотни оксиди, за сажди?