Mazda обеща бензинов ДВГ, чист като електрически

Японската компания Mazda разработва двигател с вътрешно горене, който няма да замърсява атмосферата повече, отколкото електрически двигател.

Обратно в новината

Коментари - Mazda обеща бензинов ДВГ, чист като електрически | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КПД на ел. двигател 9095%, КПД на двигател с вътрешно горене - 4045%. От тук нататък всичко се свежда до словесна еквилибристика и упражнения в остроумие - ако включим транспорта, ако изключим слънцето, ако включим въглищата, ако изключим газта...

БРЦК

Само дето производството на батерии е едно от най мръсните в света. Ел. кола на батерии замърсява много повече от обикновен дизел, защото замърсяването при производството на батериите е огромно.

Обаче ДВГ замърсяват където се ползват, а батериите където се произвеждат. Тарикати са западняците, а сиримаха се кефи на Китай.

Обаче ДВГ замърсяват където се ползват, а батериите където се произвеждат. Тарикати са западняците, а сиримаха се кефи на Китай.

Това е стара новина, и не само че не е актуална, а и не е вярна. Чиста партенка...

Ама ще замърсява градската среда, за разлика от електричките. Мазда изостават от останалите и се опитват да залъгват с елемнтарни трикове.

Че то електромобили са по-зле откъм замърсяване от нормалните. Все пак петрола е по-чисто гориво от въглищатата, от които се призвежда тока за електромобилите... да не говорим за еко катастрофата покрай производството и рециклирането на батериите

Като не могат да направят добър електромобил, тръгнали да баламосват наивниците. ДВГ е отживелица и не е далече времето на спирането му от употреба (вероятно след 15-20 години).

Технологията на ДВГ е на над 130 години. Държи я само петролното лоби. Инвестициите в тази технолигия е кратковременен хоризонт. След 20 години дизели ще караме само в България.

Тези приказки ги слушахме и преди 20г, как свършвал петрола. Да, ама не. Петрол има за още много години.