Мъск обвини медиите за горящите електромобили

Шефът на американската компания Tesla Илон Мъск коментира в Twiter скорошният инцидент със самозапалването на една Tesla в подземен гараж в Шанхай.

Обратно в новината

Коментари - Мъск обвини медиите за горящите електромобили | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това йезуитско оправдание/обвинение на продавача на мечти за балъци не минава. Не съм чувал кола с ДВГ да се самозапали без да правиш нищо - докато си е паркиране и не работи.

Всички Теслите да се самозапалят от солидарност с Нотр Дам!

Не съм фен на този клоун !! Бла - бла !! Какво се пали най-често при колите с ДВГ - къси токови съединения, които преди всичко са виновниците за палене на горивото на колите !! Цените за Европа са: от 72,600 евро за най-достъпната версия, а Model S Performance 85 (97 550 евро) и Signature 85 (101 400 евро) ?! И НЕЩО МНОГО ВАЖНО: Кому е нужно компютърът на колата да е ПОСТОЯННО свързан с нечий корпоративен някъде - централния компютър на компанията, с който колите са свързани непрекъснато ?! И при опит за външна намеса, автомобилът просто ще бъде блокиран от централата...Не се ли нарушава отново личното пространство на хората ?!

Плащаш за нещо което не притежаваш

Проблемът е, че се палят без никаква видима причина, а струват една торба пари. Въпрос на време е да оправят качеството им де. Жалкото е, че производството на батериите е толкова мръсно. Дано скоро се измислят друг тип батерии, които да щадят природата.

прав е! досега има една катастрофа с автопилот и смъртен случай (пешеходец май беше - пресичащ неправилно) и се надигна вой. Докато само днес видях катастрофа с 2 ДВГ - нищо интересно!

някой да те е спрял да си купиш Тесла ,или просто си мрънкаме е така?

Процента на запалили се електрокари е в пъти и то десетки повече от колите с ДВГ с оглед на нищожната обща бройка на електрокарите.

Може ли да ми кажете колко е с 500% по-ниско от 100 лв? Дали Тесла ще ми напрявят 500% отстъпка? Ще взема хиляда бройки!

БРЦК

Аз не съм против ЕЛ. коли. Против съм мотокарите на батерии като теслите на мъск. А той е един манипулатор и фараон дето не знам как още не е фалирал след като е на загуба всяка година от началото на тесла. И още нещо - Тесла не е измислила нищо, просто умело използват 'модерното' и са компания тип 'ябълката'. Няма как да изкара повече от 10г така.

Дада, нищо не измислил, но колите са му надеждни и сигурни, да не говорим за автопилота, който работи с изкуствен интелект! Вярно, че са прекалено скъпи, спрямо това, което предлагат, по-скоро използва маркетингови трикове за да се задържи на гребена на вълната, но като има балъци да купуват си е тяна работа! ...ноооо да кажеш, че нищо не бил измислил...

Като нямаш естествен интелект, разчиташ на изкуствения куц и кьорав интелект.

Ти пък се изказа. Хвани малко прочети колко патента имат Тесла и тогава говори. И колко от тях предадоха за безплатно ползване. Иначе хич не съм му фен на Мъск- надува балона с обещания много здраво. И всичко при него е в бъдеще време хихихи

И Нютон не е открил нищо но е успял да събере всички открития в едно и да създаде теория. Никой друг дотогава не е успял да го направи.

"Над милион автомобила годишно изгарят по пътищата и над 1000 души загиват от тези пожари, но едно самозапалване на Tesla, следствие от което никой не е загинал привлича огромно внимание от страна на медиите", коментира Мъск....Да Мъски! Горят! Факт! Но е и факт че колите с двигатели с вътрешно горене, горят когато катастрофират! когато паднат, преобърнат се няколко пъти и електрическата система запали бензина..Или когато се размажат една в друга и се запалят! Или когато получат някоя авиобомба, крилата ракета или танков снаряд!! ДА ТОГАВА ГОРЯТ!!! А твойте си горят под път и над път дори без да са в движение! На подземни паркинги под навеси и на пътя, дори без някой да ги е докоснал или прашинка да е паднала въру тях! И за разлика от колите с ДВГ, твойте НЕ ГОРЯТ!!!! А НАПРАВО СЕ ВЗРИВЯВАТ, И ЕКСПЛОАДИРАТ КАТО ПОГРЕБАЛНА КЛАДА БЕЗ ДА ОСТАВЯТ НИКАКЪВ ШАНС НА ВОДАЧА ДА НАПРАВИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА!!! КОГА КОЛА С ДВГ СЕ Е САМОЗАПЛАВАЛА КАТО ТЕСЛАТА НА ПАРКИНГА В ШАНХАЙ?! НИКОГА!!!!ФАКТ!

Ама пък колко коли в България се самозапалиха в движение, понеже сме автогробището за стари автомобили!

Лично с очите си съм виждал 3 самозапалили се мерцедеса 5-10годишни. без газ и тнт.

Снимката е от напушеното му с марихуана интервю. Заради това му вдигнаха мерника от НАСА.

БРЦК

То проблема не е 'самозапалването', проблема е гасенето. Пожарната не може да изгаси теслите. А мъск е долен манипулатор. 1мил коли се запалват, ама колко от тях се САМОЗАПАЛВАТ без причина? И колко бройки е тотал-а, щото теслите нямат повече от 2мил коли, а другите са милиарди!

Много! Особено с газови уредби, монтирани при бай Пешо, Гошо, Шишо и т.н...

Имах Рено Лагуна, което се самозапали в движение на Хемус преди години. Бензиново БЕЗ АГУ. Изгоря за няколко минути. Три ТИР-а спряха и хората помагаха с големи пожарогасители, но колата си изгоря напълно. Пожарната дойде само, за да напише протокола.

Chefo77

В движение обаче. В движение може остър камък да скъса напукан горивопровод (примерно) без да го забележиш. Може лоша връзка на натоварен кабел да повиши температурата, да стопи пластмасов куплунг и оттам да пламне. Последното съм гасил - веднага след гасене на мотора се случи обаче. В случая се говори за автомобил, който не е току-що паркиран и запалването се случи много бързо, взривът е секунди след дима.

Пич, спри да пушиш! Не си мисли, че ти си най високо летящият! Катерицата на стюардесите е по-напред от теб. Мисли с главата а не велигденските яйца.

Пишещия тъпа-, тъпа-, тъпанар - нищо общо м/у заглавието и изказването на Мъск. Ма ти си драскай глупостите срещу 3 лв.

Нормално! Да изгори автомобил с ДВГ не е сензация, а ежедневие, докато електричка си е сензация :)

Е да си мълчат ли?

почваме яка кампания срещу електромобилите, развалят ни петролния бизнес.