LADA Vesta SW Cross се изложи на краш тест

LADA Vesta SW Cross получи само 3 звезди на руските краш тестове ARCAP.

Обратно в новината

Коментари - LADA Vesta SW Cross се изложи на краш тест | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шилo

ARCAP не е EuroNCAP. На Евро-теста тая Лада би имала минимални точки. Различни стандарти. Като ще я хвалите тая Лада, пратете я на истински тест.

същевременно дачия докер при челен удар от 60 км/ч -всички врати могат да се отворят след удара,няма счупени стъкла, пода не е мръднал,няма отворена врата вследствие на удара и двигателя може да запали.има счупване на предното магаре,рейка,радиатора е на трески,акумулатора е здрав(!),предницата е усукана но автомобила е поправим.

Няма кола, която да е поправима след удар с 60km/h. Да, разбирам че горублянските факири ще я направят "уникат", но аз не бих искал да карам такава кола, не бих искал семейството ми да се вози в такава кола. Удрял съм се челно с 60km/h в спрял камион* пред мен, и през ум не ми мина да ремонтирам колата, директно отиде за скрап. П.П. Преди точно 18 години ударих камион на извънградски път, беше нощно време, шофьорът беше спрял и угасил светлините, за да не го види някой, че точи нафта ... Камионът - стар, мръсен и без нито един светлоотразител! Карах с 80, видях го в последния момент и успях да намаля до 60. А колата ми беше BMW E34 - навремето беше най-сигурната кола по отношение безопасността на шофьора и пътниците, сигурно и в наши дни още е на челните места.

Руските норми са близки до еуро нкап версия 2008 година.сега вече върви еуро нкап 2016г където граничните стойности са по ниски и съответно ладата на еуро нкап 2016 просто ще има 2 звезди което е равно на китайските коли и е пълна трагедия:при 60 км в час водача ще остане инвалид!отделно вратата на водача се отвори което е недопустимо според нкап теста и такава кола няма да бъде допусната до Европа.същевременно гледах и страничен удар тест с 50 км в час от каручка тежаща 950 кг-ладата имаше повече щети и стойностите на отрицателните ускорения бяха по високи от удар от каручка 1300 кг по киа Рио която е "зле" според еуро нкап а в САЩ киа Рио се смята за най опасния малък автомобил.вадете си изводи.

Нормално е за такава кола другите марки коли са с по големи повреди

Кои другите???

И какво означава това, че колата е предназначена за градско шофиране до 50 км/ч, когато е сигурно че няма да останеш инвалид? От "Рено" сигурно са бесни, "Лада" така и не може да излезе на печалба въпреки огромните инвестиции, за разлика от "Дачия".

добър си е автомобила. Ефтин и с приличен дизайн. Е, не е за фукане но ще те закара от точка А до Б и тн.

Евентуално ще те закара от точка А до Б и тн., но не е добър автомобила. Очевидно е опасен.

Хубава работа, ама руска! Алкохолиците да си гледат самогона и да стоят далече от техниката! :))))