Колко здрави са уличните стълбове в САЩ

Пиян шофьор на Ford от гр. Милуоки, щата Уисконсин в Америка показва нагледно колко здрави са уличните стълбове в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Колко здрави са уличните стълбове в САЩ | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На български просттак и на ум не може да му дойде защо стълбовете в цивилизованите страни са направени така, че ако се блъснеш в тях да не умре никой в автомобила. Мизерниците като автора сигурно още си мислят че по-яко от комунистическия бетон още не е изобретено и даже няма аналог. Ама точно от толкова много акъл тук загиват по над 1000 души годишно в катастрофи с подобни препятствия. Никой не може да избяга от собствената си глупост и простотия.

Стянчо, бате, що не се откажеш от тази непосилна за теб задача да пишеш и да се захванеш с някаква работа, където няма да се налага да си напрягаш двете мозъчни клетки.

Правят се от няколко слоя фибростъкло и още няколко добавки.

link, този Гогов вече трябваше да е уволнен. Такува дебили, които нямат нищо между ушите или не знаят как да го използват не ви трябват.

Гогов, Гогоооооов! Тая хралупа на раменете за какво я ползваш.

Ами аз съм си авторче, с начално образование, не ми придиряйте

Утре тоя шофьор ще срещне друга кола и ще затрие себе си, но и хората в нея. Ако тоя стълб беше бетонен фира щеше да даде само той. Прочее, на голямата част от шофьорите не им пука за дърветата и стълбовете покрай пътя, интересно защо ли? И защо ли са въведени разни ограничения - за скорост, за съдържание на алкохол в кръвта?

Едва ли бетонните стълбове са начина за решаванене на проблема с ПТП-тата, а и не само пияни и дрогирани се блъскат в тях. Освен това на въпросния шофьор тепърва му предстои сблъсък с американската правораздавателна система, не с българската. В България, след случая Максим Ставийски, всички обвинени за подобни деяния, трябва да са невинни по презумпция.

Ако искаш да пишеш за здрав бетон, земи напиши/препиши една статия за hoover dam

Ми кой слага стълбове убийци по магистралата? Гогов не си в час, мисли бе момче тая тиква за кво ти е

Много елементарна и наивна статия, с подвеждащо заглавие, показващо липсата на каквата и да е компетентност по въпроса. Виждал съм въпросните стълбове. Те са хванати на 4 болта, които държат стълба на около 10 см от земята. Идеята е, да са достатъчно здрави при лоши метеорологични условия и в същото време безопасни при удар в тях. Това, което се вижда от видеото, е как тези болтове се късат а пикапа свободно продължава по траекторията си. Ако всичко беше "бетон" здраво, щофьора или нямаше да е жив или със сериозни наранявания.

А тъп ли в само Гогов?

Стълбовете нарочно се правят така - идеята е да се счупи стълба, а не да умре шофьора. Новите стълбове в Щатите са шестостен, който се сгъва и пречупва при удар.

Стълба да бъде бетонен по средата на магистралата ?! Гоговщини ...