Кои са най-крадените коли в Германия

Статистиката показва, че в Германия се крадат все по-малко коли. Според застрахователите през последните години броят на откраднати автомобили е намалял наполовина - през 2012 година кражбите са 18 063 на брой, 8% по-малко от предходната година.

Обратно в новината

Коментари - Кои са най-крадените коли в Германия | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не рабирам: Най-предпочитаните модели от апашите са: BMW X6 Xdrive 4.0 d Обаче "Най-популярната марка сред крадците е Volkswagen."

Като модел се краде най-много БМВ Х6 а като марка най-много Фолксваген. Кое не ти е ясно- примерно са откраднати 3 000 Х6 а най-крадения Фолксваген (примерно Голф) е с 1000 бройки , но като се съберат всички откраднати модели(няма да ми стигне мястото да ги изброя) стават 5 800!

И като се крадат два пъти по-малко автомобили,да не би да са свалили цената на застраховката?! бас държа ,е цената е порасла поне с 30% на базата на това че кражбите са намалели с 50%.

Застраховката в Германия не е обща за всички автомобили както в БГ. Зависи от марката автомобил, километрите които се изминават годишно и др. фактори - дали имаш един автомобил или два ...