Китай пусна най-сложния пътен възел в света

Публикувано във факти.бг: В китайския град Чунцин бе открит най-сложния пътен възел в света.

Обратно в новината

Коментари - Китай пусна най-сложния пътен възел в света | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малеее, ако се забатачиш в тая детелина, нема как да не ти свърши бензина докато не се оправиш, добре ме няма да въртим с жигулето до Китай, мани-мани!

Още не са осъзнали, че едно кръгово решава всякакви проблеми и кръгът е идеална форма.

Гогов, градът се казва Чонкъ бе градски! Откъде го измисли тоя Чунцин?!

Не знам, дали става за различно изписване (и изговаряне) на едно и също населено място. Ако е така, може би Чонкъ да е по-близко до китайското, следователно по-вярно. Чунцин е най-големият град на планетата (макар малцина да са чували за него).

За един и същи град говорим. Много си прав, че това е най-големият град на Земята. Метрополитена е "само" 52 млн.!!!!

Китайците могат да направят заявка за девето чудо ная света.

Нашите хора с едно красно село немогат да се оправят 3 години добре че нене се налага да правиме подобни естакади в БГ.

да гасят фаровете през деня..ИНаче охраната подава че големи идиоти идват срещу хората с много страшни оръжия

Естествено, пътния възел край Търново не участва в класациите.

Търновци вече не са с най-сложния пътен възел.

Една детелина ще свърши същата работа, а тези са изхарчили милиарди за един кадаиф. И то като отчетем, разликата в нивата на терена и дерето, което са запълнили с мостове с еднолентови пътища. Това е пълно разхищение на ресурс.

От такива пишман разбирачи държавата ни е на това дередже - прават пътища ама забравеят да сложат отбивки за населените места. Ако ме питаш мен най-добре една табелка "Добре дошли в България" е напълно достатъчна.Даже се замислям за табелка " Welcome to EU", напълно достатъчна ще бъде.

Даржавата е на таковъ дередже защото сички прават. А не правят.

Каква детелина бе! Пише, че пътищата се разделят в осем посоки! Детелината е приложима за пресичане само на две магистрали

Тия са минали в друго измерение

ако се загледаш на снимката ще видиш ,че в крайна сметка основните посоки са си пак 4 както при пресичането на две магистрали Да не говорим, че ОСНОВНИТЕ ПОСОКИ в света са точно 4 и не е нужна тази изгъзица!

В статията пише, че възела е напълно завършен, а на снимката си личи един участък от около 200-300 метра, който все още не е асфалтирам... та там така ли си остане... поне според автора или да палим валяка????

Прави впечатление колко малко е нарушен естествения терен при това огромно и сложно съоръжение. Налага се веднага да направим сравнение с проектираните и изпълнени на бърза ръка магистрали и съоръжение от фирмата на Великия наш магистраловод ББ: магистрала Люлин със заложените непрекъснати и до живот ремонтни работи, уникалните допотопни съоръжения по околовръстния път на София, особено това по пътя за Мрамор, не е важно за къде си тръгнал, важно е да минеш през Мрамор! Унищожени хиляди декари плодородна земеделска земя!

Тук като тръгнат автомобилите ще е такъв шум и бучене, че и муха няма да смее да припари, какво остава за някоя по-голяма животинка да се пробва да пропълзи долу.

gorodjan

И аз съм се замотавал на търновския, ама като гледам, не съм единствен :)

На търновския още проектирането му куца.

Нашият възел на магистрала "Тракия" с "Марица" е много по-сложен, толкова е сложен, че при проектирането и при строителството забравиха посоката Свиленград-Бургас.

Свиленград - Бургас не е проблем, обаче Бургас - Свиленград, прав си, там наистина работата е сложна ...

dimitkooo@mail.bg

Не съм пробвал връзката Бургас - Свиленград при Оризово , обаче от любопитство погледнах картата . И О чудо , то няма връзка , или поне аз не я виждам . :)

dimitkooo@mail.bg

Не съм пробвал връзката Бургас - Свиленград при Оризово , обаче от любопитство погледнах картата . И О чудо , то няма връзка , или поне аз не я виждам . :)

В заглавието пише пусна, а в последното изречение не пусна... Алоооу

Гордиевия възел е по-сложен и е много преди съществуването на Китай.

Не съм чувал за пътен Гордиев възел. Явно преди няколко хиляди години каручките и двуколките и те са хвърчали на няколко нива и са се разделяли всяка по на някой път за град-държава. А пък и какъв лиценз са плащали на цар Гордий....

...за мен най-сложният пътен възел е този в Търново ,а съм пътувал доста и не съм чак малоумен ;) той възелът вероятно е мноого прост на фона на китайската снимка но вероятно не е добре указан и с добре поставени табели указания и подходи ...наистина нямам време да го разгадая и запомня тоя търновския и желание нямам де 2 пъти го бъркам аз плюс 2 пъти приятели с които се возя и докато въртя в него все се чудя на правилното място ли съм

Търновския възел е странен на пръв поглед, но си има абсолютно всички указателни табели. Досега не ми се е случвало да хвана погрешен път там. Ама шофьори всякакви

Ако случайно пропуснеш нужното ти отклонение, свят ще ти се завие, докато се добереш отново до верния път ...

Еййй, това е почти като пътния възел на Търново, само като го гледам ми се зави свят

На мене ми прилича като на входа на Перник