Камиони без шофьор тръгнаха из Сингапур

Първите камиони без шофьор дебютираха днес следобед в Сингапур.

Обратно в новината

Коментари - Камиони без шофьор тръгнаха из Сингапур | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

примерно един камион тир е нищо без шофьора си... като нападнат мангалите ремъркето кой ще слезе от кабината с винкел в ръка а???

ама в Сингапур! А тук никога няма да може да стане! И все пак ако тоя камион спука гума , кво приам?! Идва екип от на майната си ,а?!?

а кого ще споменаваш вече като няма никой в кабината?

Ще го таковаш в двоичния код.

Интересно начало - ще се движат в контролирана среда - в логистична база. Едно добро начало. На въпроса какво ще стане с шофьорите? Ами каквото е станало с професиата на машинописката, постепенно ще отмре, както е станало с появата на персоналните компютри - за десетина години пишещите машини са минали в историята и предполагма, че жените са се преквалифицирали за секретарки (офис организатори) и нещо друго. По-лошото е, че до няколко години роботите ще изместят масово хората от складовете, от шофьорския занят за камиони, автобуси и таксита, НО и като масови програмисти, съпорт по телефона, секретари ... Стотици милиони ще станат ненужни в офисите и тогава ще дойде истинската трагедия.

Това е бъдещето. Професията шофьор скоро ще стане ненужна. Компютърът работи 24ч в денонощие, не му се плаща заплата и осигуровки и не стачкува.

А какво става с мангалите дето и шофьори не могат да станат? Камионите ще плащат на тях.

Ауууу, ами "каките" на магистралата какво?!

ще си носят лаптопи за да могат камионите да им вкарват USB-тата си .