Какво става, ако дадем на задна в движение? (видео)

Любопитен клип показва какво става, ако в движение се мине на задна скорост.

Обратно в новината

Коментари - Какво става, ако дадем на задна в движение? (видео) | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В повечето случаи задна скорост е с НЕсинхронизирани зъбни колела и е невъзможно да се зацепят, зъбни колела движеши се в противоположни посоки ( могат само в покой). Ако някой от пишещите е разглобявал скоростна кутия( и сглобявал) или поне е виждал синхронна муфа и зъбни колела, първични, вторични валове и вилки, тогава да пише. Повечето познават скоростната кутия само като кутия, а дали е за обувки или кутия за храна ???

И отново с камион. При потегляне предницата на камиона да подскочи минимум половин метър нагоре. И тук става въпрос за тежкотоварен камион с тегло над 25 тона ! Може, стига да знаеш как !

Аз съм го правил с камион . При движение напред превключваш на задна и с мръсна газ караш гумите да се завъртят в обратна на посоката на движение,т.е. назад. Много е яко, но не при всички МПС е възможно. За целта използвах Мерцедес 4х4.

Ми който не знае какво става да пробва.

Това дето става, да не сядате на него.

Не разбирам кой би искал да направи такова нещо, освен ако целта не е да се потроши трансмисията. А да превключиш неумишлено от коя да е предна на задна ... трябва да си искаш парите от този, който ти е продал книжката.

... как ловко подменят форда с нов, които пак тръгва напред... това е то - продадения форд?!!

Какво значи механична скоростна кутия, ръчна или автоматична? Предполагам автоматична, иначе с ръчната не знам дали може да се превключи в движение.

Аз карам Хонда и това е невъзможно с ръчни скорости,позицията на 6-та скорост и задна е на едно и също място

... абе, амджик... ами ако превключваш от 5-та на 6-та... и погрешка... попаднеш на задна...