Какви коли карат българите

Интересна статистика на МВР показва колко нови и колко стари автомобили са регистрирани в България през изминалата година.

Обратно в новината

Коментари - Какви коли карат българите | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фолксваген - народната вагина, може би за това го харесват толкова. А Мерцедес на трето място - това направо кърти, комплексарска нация сме...Аз циганин с друга кола почти не съм виждал.

Новите коли са с много нова (на доста модели и програмирана тук) електроника. Това съм учил, но за коли трябва много да се внимава защото най-важното за колата е да е надеждна. След това идват разходите по поддръжка макар и да зависят пряко от първото. В крайна сметка автомобилът е превозно средство да закара теб и семейството ти от точка А до точка Б без да откаже и ако може с минимални разходи. Возене като каруца .... ми това е екстра. Не е лошо да го няма, но ако разходите ми ще скочат двойно няма начин. Нови коли под 100 к.с. на практика почти няма. При тази данъчна система няма как да си купя нещо по-бързо развалящо се и да плащам 10 пъти данъка си

Аз като направя една доста груба сметка, от толкова автомобили събират над половин милиард лева данъци и такси. Къде ли се разпределят тези пари?

Това значи само едно. Мнооого голфажии мнооого нещо!

Мечтите на съвременния българин - да има пари петък вечер за Биад, да има пари за цигари и кафе следващата събота, да има БМВ, поне веднъж да е посетил Дубай. От това нация не става...

Супер точен коментар!

Най-вече изхвърлените от италианци и германци.

Само БеЕмВе , оле , оле , оле ! :)

От 4 г. признавам само Субару.

сподели защо, моля

За Субару имаше виц: Собствениците им са супер доволни, че са автомобилите от тази марка са много тихи, защото пешеходците в последния момент ги виждат, колко грозни коли карат...А ако сложим това на страна - колите наистина си заслужават.

да гоосподине # 1 VW - Фолк е кола за народа - за по-малко пари е :) Фолк от народа за народа

Аз не разбирам защо толкова се палите. Или ракиите са ви много.. Логична е цялата статистика. Карал съм десетки коли и мога да кажа със сигурност, че ВАГ групата, под различните и форми, е най-добре. В смисъл: прилично добре проектирано, ергономично, качествени материали и добре разпространено, та съответно ниски цени за резервни части. Изгодно и сравнително качествено. Кое не е наред? Имал съм и японски коли: супер, въпрос малко и на настроение. При по-добри доходи бих карал Ягуар.. и там не е съвсем страшно като поддръжка, а е колоритно и приятно като материали. Какво толкова се палите.. тъпо е. Чалгата е дълбоко вкоренена у нас, влияе на избора, и това е ясно, пак логично :) Пийте по едно бяло винце с лед да се поуспокоите, измийте си краката, и заспивайте! Сънувайте Ягуар!

Представяте ли си :(о Покриха цялата Тракийска равнина с боклук и това е само за ЕДНА ГОДИНА. Каква природа само имахме, боклука на цяла Европа и Азия прибрахме .Дишай газ и се радвай народе, да ни е честито .

Че те затова ни приеха в ЕС и за влияние. Да им ядем боклуците и...

Мерцедес на 3то място батка. Народа си рзбира от стоката, случайни няма.

Така ще е като нямаме никаква автомобилна индустрия в България, като изключим китайските боклуци, които се произвеждат в Ловеч. Нормално е да се купуват 10+ и 15 годишни коли, защото разходите за няколко години, които отиват за нова кола от същия клас е в пъти повече от кола на старо.

Не знам за какви боклуци говориш. От 5 г. карам Great wall и досега проблем с него няма. Здрав икономичен /за джип/ и с невероятна проходимост. Тия дни редовно издърпвам закъсали коли от челната 5-ца на класацията. Любими са ми мерцедесчетата. Трябва да си или абсолютен тъпир и да не разбираш нищо от коли или да си толкова суетен и да робуваш на марката та да си купиш нещо което при 5 см. сняг става недвижимо.

Изобщо няма да споря с теб защото всичките ти доводи са фалшиви-нито е икономичен,нито е направен добре(вози като дървена талига) нито е здрав но все пак трябва да има и такива като теб иначе......то и от доста време завода спря да работи както ми казаха местните но споко,както е тръгнало май ще стане като завода във Варна който правеше едни "страхотни" английски колички:))))

То и затова цялата ни работа е такава. От фолквагини не можеш да се отървеш, където и да отидеш, каквото и да направиш, все има разни "фолк" елементи