Как най-красивият съветски автомобил бе върнат към нов живот

Най-красивият съветски автомобил не е нито Лада, нито Москвич или Волга. Той е ръчнонаправена и лимитирана в 1 бройка спортна класика. Какво знаем за колата?

Обратно в новината

Коментари - Как най-красивият съветски автомобил бе върнат към нов живот | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната ти тъпа изцепка.

Какая красата! Ужасен мелез и опит да се смесят американски и британски стил.

С три скорости над 180? Надявам се, не ни взимате за мезе. 30-годишният ми ХМ 2,0 бензин 122 кс(също сравнително дефорсиран- 8.8:1), 1300кг, на 5-та, със 6000 об/мин(ограничител), достига около 211-212 по километраж, което е пробвано нееднократно. Искате да кажете, че двигателят на това нещо, който е много силно дефорсиран 3.5 литра, и редови прави на 3-та над 180, със колко об/мин? Къде са му страничните огледала? Намирам дизайна крайно неефективен, дори опасен за видимостта напред. Единственото хубаво, че човека се е занимавал с нещо, старателно. Но нещото, дори по тогавашният техен дизайн, изглежда опасно за шофиране.

Вземи се поограмоти малко а после пиши и раздавай акъл...Броя на скоростите НЯМА НИКАКВО значение колко ще вдигне колата. За максималната скорост има значение предавателното число на последната ти скорост ( понякога на предпоследната, ако последната е твърде дълга) И твоята 6-та скорост на ситроена и на Ленинград 3-тата са вероятно с подобни или близки предавателни числа. Само за да те светна - драгстерите изобщо нямат скорости, тоест може да се каже че имат само една, което не им пречи да развиват скорости над 500 км/ч и то за секунди !

някога имаше списание"молодоъ течник" този автомобил е наи добрата илюстразия за способностите на един течнически кадурен човек даже и в условията на примитивен дуржавен режим...(и без подкрепата на голям автомобилен концерн зад гурба си!)

Njakoga imashe spisanie"Molodoy Technik" Tozi avtomobil e nai dobrata iljustrazija za sposobnostite na edin technicheski kaduren chovek dazhe i v uslovijata na primitiven durzhaven rezhim...(i bez podkrepata na goljam avtomobilen koncern zad gurba si!)

Това трябва да бъде в графата с вицовете. Хайде да сравним този автомобил с Форд Скайлайнер от 1958 година. https://link/wp-content/uploads/2019/09/1958fordskyliner15702134196d686IMG3469-940x627.jpg

кАКЪВ лЕНИНГРАД ВЕ ЦАРВУЛ? аРЕ БЕГАЙ С ТАЗИ ГРОЗОТИЯ

"Лeнингрaд" изглeждa eфeктнo дoри нa фoнa нa пищнитe aмeрикaнcки aвтoмoбили" - дирници, не се излагайте!

Една грозна самоделка копирала от къде ли не може само да претендира за грамота на списание "млад техник"