Измислиха безвреден бензин

Учeни oт Тeхничecкия унивeрcитeт във Фрaйбург ca рaзрaбoтили бeнзин, кoйтo нe e врeдeн зa климaтa.

Обратно в новината

Коментари - Измислиха безвреден бензин | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

99,99% от енергиятана Земята идва от Слънцето. Материалът, от който са изградени разстенията е вода (от земята) + въглероден диоксид (от въздуха) + слънчева енергия. Получава се гориво (дърво) и се отделя кислород. При изгарянето става обратното - горивото (дървото) изгаря, свързвайки кислорода от въздуха, получават се обратно вода и въглероден диоксид, и се отделя топлина, аналогична на тази, взета преди това от Слънцето. Животните, ядейки растенията, усвояват за да живеят част от същата тази енергия, поета от растенията от Слънцето. След това техните тела, превръщайки се в нефт, стават на гориво. Е, тука какво правим - вместо слънчева светлина използваме ток... който получаваме изгаряйки горива...

Само дето не се споменава, че вложената в производството енергия е повече от получената във формата на бензин. Както и да го мислим, по-добро от тока няма като КПД, само да се измисли как да се съхранява по-кадърно.

Кaзaнo пo-прocтo, cъcтaвкитe нa гoривoтo ca: въглeрoдeн двуoкиc, вoдa и eлeктричecтвo.... E знаем си че гогов не блести с интелект, но това вече направо изкърти тъпомера.

пълно щастие! А някой пита ли петролните компании дали са щастливи от тази новина?

точно толкова "вреден", колкото и стария такъв когато бъде употребен. С други думи когато химичната енергия на "новия" бензин бъде преобразувана от ДВГ в топлинна енергия той с нищо не се различава от всеки други бензин.