Honda ще продава водородната си кола в Европа

Honda ще стартира продажбите на водородната си кола в Европа преди края на годината.

Обратно в новината

Коментари - Honda ще продава водородната си кола в Европа | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прилича на така наречения " НОВ МОСКВИЧ", само че с добавени ЛЕД светлини и водороден мотор. :)

колкото прилича на москве, толкова и мотора е ''водороден''. Мисли ги малко тия неща и ги проверявай преди да пишеш глупости. Мотора е електричка. Вместо батерии има водородни горивни клетки.

Как очакваш от хора които до вчера са карали каруца да разбират от такива неща...оксиморон си е

Хонда никога не са се славели с дизайн. В общи линии са една от марките с най-грозни коли. За мен No.1 в това отношение е HRV модела. Няма друг такъв грозник :) В случая обаче става въпрос за нещо съвсем друго - двигателя, чието развитие имам чувството, че от години го спъват разни световни корпоративни интереси ( петролни). Ако действително се наложи в Европа ( дай боже и в България) ще е супер. Трудно ми е да преценя кои коли са бъдещето - електрическите или водородните.

БРЦК

Водородната кола е ЕЛЕКТРИЧЕСКА кола защото мотора е ЕЛЕКТРИЧЕСКИ. Разликата е ,че при едните енергията идва от батерия - много неефективна и замърсяваща околната среда технология. При водородната кола енергията идва от водородни клетки които ползват Н2 от резервоар и О2 от околната среда за производство на електричество. Отпадния продукт е ЧИСТА ВОДА. Проблема е ,че водородните станции за зареждане ги няма никъде и струват по 2мил евро едната(индустриален вариант). Във водорода е бъдещето а разните 'мотокари' и хибриди са мъртви междинни технологии. Хонда дори предлагат като опция към колата генератор на ток който да захранва къщата и да ползва резервоара на хондата.

Точно този модел тествах миналата година и само автоматичната му трансмисия не ми хареса,че е малко тромава но иначе Хонда прави едно от най-добрите модели и.......колко марки в света останаха самостоятелни някой знае ли????Хонда и Тойота....всички други са мелези

Изкушавам се да го кажа, но дори руските лади изглеждат по-добре. Много грозен дизайн.

А може ли да го зареждам от чешмата :)

върви на водород не на хлор..

И ти не си прав. Върви на оксиводород или както е по-популярен - браунов газ. И сигурно ще се изненадате, но този газ е открит от българин. Името Юл Браун не е рожденото име на този учен. Но ако някой се интерсува, може сам да намери информация по темата.